V MF DNES ze soboty 31. prosince 2022 vyšla obvyklá rubrika Sobotní zápisník z Malé Strany, jejímž autorem je Miroslav Korecký, který je označován jako novinář. Na úvod se Korecký zabýval pojmem oxymóron.

Korecký si ve svém textu posloužil pseudopojmem „humanitární bombardování“ připisovaným Václavu Havlovi. Jde o známou lež, o které jsme již psali již před více než třemi lety. Jak jsme uvedli, skutečným původcem je Richard Falbr, bývalý předseda ČMKOS, senátor za sociální demokracii, ale také vysloužilý agent StB stejně jako nynější (obžalovaný) prezidentský kandidát Andrej Babiš. O tom je známo, že se o na adresu Václava Havla vyjádřil slovy „Nech idú do piči pravda a láska!“ Víme tedy jasně, co od této osoby můžeme čekat, pokud se dostane do nejvyšší ústavní funkce.

100 milionový fond pro nezávislá média je pouze návrh expertního týmu, věc není zdaleka jistá. Ostatně je veřejně známo, že Andrej Babiš MF Dnes stále ovládá, ačkoliv je oficiálně svěřena do svěřeneckého fondu. Jak nezávislá je MF DNES si tedy můžeme domyslet.

Autor: Miloš Kadlec, doplnil: Jan Cemper.


author