Režisér a bloger Jan Tománek, který šíří různé dezinformace o onemocnění Covid-19 (odkazujeme na texty publikované na našem webu zde, zde a zde) je vedle virologie a epidemiologie zjevně odborníkem i na události kolem útoku na Světové obchodní centrum v roce 2001. Na jednom ze svých posledních příspěvků na Aktuálně.cz totiž 10. září 2021 napsal:

Že to s tím naším „západním“ světem není tak úplně v pořádku, mi začalo poprvé docházet právě po 11. září a plně jsem to, se všemi důsledky, pochopil nyní díky covidu. Rozdělení světa na dobré a špatné je jen fikce – obávám se, že jsou jen špatní a ještě horší…
Co na tom, že nikdy na světě nespadl žádný mrakodrap důsledkem požáru, co na tom, že administrativní budova číslo 7 spadla „sama“ přestože do ní žádné letadlo nikdy nenarazilo, co na tom, že se budovy samovolně nehroutí volným pádem. A jak napsal jeden fyzik – buďto má pravdu americká vyšetřovací komise a nebo Newton a jeho zákony. Obojí prostě možné není. Přestože existuje nespočet nezvratných důkazů, že se 11. září nemohlo odehrát tak, jak je oficiálně prezentováno, že existuje několik tisíc architektů a inženýrů, kteří vědí, že fyzika prostě musí platit vždy a pro každého (https://www.ae911truth.org/signatures/#/AE/)
Přesto, zajímá někoho hledání pravdy? Myslím, té skutečné a ne té a mainstreamové – tedy té „povolené“?
Myslím že ne, protože kdyby si jí člověk připustil, silně by to otřáslo celým jeho hodnotovým systémem.

Jasně se tak ukazuje, že se i režisér Tománek považuje za jednoho z osvícených a vyvolených, kterým byla zjevena pravda a který je zmocněn tuto pravdu zvěstovat. Nestydí se přitom odkazovat na konspirátorské stránky a mnohokrát vyvrácené konspirační teorie o požárech mrakodrapů. V tomto světle je tak nutné vidět i veškerá jeho vyjádření kolem onemocnění Covid-19.

Nelze než blahopřát serveru ECHO 24, jehož redaktor Daniel Kaiser (velký příznivec ivermektinu) v článku Nové dno české novinařiny odsoudil rozhodnutí serveru Aktuállně.cz ukončit spolupráci s blogery Zwyrtek-Hamplovou, Hnízdilem a právě Tománkem, že se těchto dezinformátorů ujal. Budou tak moci publikovat své příspěvky spolu s Tománkovými kolegy ze Zdravého fóra Tomášem Nielsenem a Tomášem Fürstem, antisemitou Michalem Semínem, realitním makléřem a dezinformátorem Robertem Troškou či malířkou Astrid Hudečkovou (která ještě 6. 12. 2021 s odvoláním na lživé weby tvrdí, že virus SARS-Cov-2 dosud nebyl izolován).


author