Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

Zdeněk Chytra a jeho neonacističtí a antisemitističtí přátelé

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Zdeněk Chytra je jednou z hlavních postav kampaně proti tzv. Globálnímu paktu. Zdeněk Chytra je také častý šiřitelem hoaxů a nejrůznějších bludů. Jako třeba toho, že Istanbulská úmluva se bude vztahovat i na pedofily, nebo například toho, že prý útočná válka vedená Německem není již trestná. Proto by nám  nám neměla ujít následující událost a chystaná brožura.

V neděli 4. listopadu se v Praze uskutečnila beseda o globálních paktech a migraci, kterou pořádala Dělnická strana sociální spravedlnosti. Zajímavé je především to, kdo se diskuze účastnil. A to jako přednášející, i jako diváci.

 „V Praze se dnes uskutečnila beseda na téma globálních paktů a migraci. S hlavním příspěvkem vystoupil Zdeněk Chytra, který velice brilantně rozebral nebezpečí přijetí globálních paktů. V diskuzi pak dále vystoupili předseda #DSSS Tomáš Vandas, Ladislav Malý či předseda strany Rozumní Petr Hannig,“ píše samotná Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS).

DSSS Tomáše Vandase se stala nástupcem Dělnické strany a podle spekulací se DSSS údajně připravovala (a za tím účelem se také přejmenovala) už před projednáváním prvního návrhu Ministerstva vnitra na rozpuštění Dělnické strany v listopadu 2008. Dělnická strana byla rozpuštěna 17. února 2010 rozhodnutím Nejvyššího správního soudu. Soud dovodil, že představovala bezprostřední riziko ohrožení demokracie, protože byla ideově navázána na nacionální socialismus a neonacismus a podporovala násilí. Jde tedy směle hovořit o ní jako o neonacistické.

Petr Hannig je volební lídr uskupení Rozumní a také neúspěšný prezidentský kandidát. Uskupení Rozumní, kromě jiných stran, spolupracovalo v rámci loňských voleb i s Národní demokracií Adama B. Bartoše. Hannig dokonce Bartoše poslal do prezidentské debaty jako svého potencionálního mluvčího, v případě úspěchu v prezidentských volbách.  Bartoš v březnu 2015 spolu s dalšími představiteli své strany umístil na místě vraždy Anežky Hrůzové v Polné vývěsku poukazující na „nutnost vyřešení židovské otázky, která nebyla dosud uspokojivě vyřešena.“ Ladislav Malý zase proslul mj. protest proti Prague Pride, přičemž po Praze pobíhal s trikem fašistického vůdce Jozefa Tisa.

O to zajímavější tedy je, že se besedy účastnil například i Zdeněk Chytra. „Zdeněk Chytra žil několik let v Berlíně. Často se vyjadřoval k migraci pro různé dezinformační servery, natočil rozhovor pro Islám v ČR nechceme. Vystupuje na protimigrantských demonstracích. Je velkým podporovatelem SPD Tomia Okamury. Stojí za skupinou Freedom of Europe – welcome to reality, na jejíž webové stránky píše protimigrantské články,“ píše Aktuálně.cz. Parlamentnílisty.cz dokonce píší o Chytrovi jako aktivistovi AfD. Sám Chytra tvrdí, že „jen“ dělá pro organizaci místopředsedkyně AfD Beatrix von Storchové.

Mezi diváky byl pak například i legenda mezi neonacisty Petr Kalinovský. Mezi další diváky však patřil i Dominik Bastl, o kterém psal náš web nedávno, nebo Jiří Černohorský, další přívrženec Zdeňka Chytry. Je to tedy další důkaz toho, že členové tzv. protimigračních iniciativ, kteří lobují i v parlamentu, a zástupci čistě neonacistických a antisemitistických organizací se nemají mezi sebou rádi jen na oko. Tak až Vám tito lidé budou psát, že bojují proti neonacismu, připomeňte jim třeba tuto „besedu“.

A připomeňte jim i “sešit”, který chystá Adam B. Bartoš. Adam B. Bartoš spolu s někdejším místopředsedou Národní demokracie Ladislavem Zemánkem vytvořili text s úmyslem hanobit židovský národ a vyvolat vůči němu nenávist. Nechali ho pak v březnu 2017 u hrobu Anežky Hrůzové v Polné na Jihlavsku. Devatenáctiletá Hrůzová byla v roce 1899 zavražděna. Zločin na konci 19. století vyvolal v zemi protižidovské nálady. Na ceduli připevněné na oficiální informační tabuli stálo: „Její smrt český národ semkla a s naléhavostí mu ukázala nutnost řešení židovské otázky. Židovská otázka nebyla dosud uspokojivě vyřešena.“ Spojení slov „konečné řešení židovské otázky“ používali přitom nacisté především v souvislosti s židovským holokaustem. Text pak publikovali na veřejně přístupných internetových stránkách. Za tento text dostal Adam B. Bartoš podmínku. Rozsudek je pravomocný.

A právě u Adama B. Bartoše chystá Chytra vydat brožuru. 

Inu, hezká to partička.

Jak nám můžete pomoci, se dozvíte zde.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

35 minutami ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

6 hodin ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

1 dnem ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

1 dnem ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

2 dny ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google