Probošt Petr Piťha na sebe upozornil podivným kázáním ve Svatovítském chrámu na svatého Václava, kdy pronesl vášnivou obžalobu Istanbulské úmluvy, poslouživ si přitom několika konfabulacemi. Náš server se tomuto kázání věnoval 2. října. Text kázání zcela podle očekávání převzaly i dezinformační servery Protiproud, Pravý prostor, Sputnik, Parlamentní listy oligarchy Valenty a jejich vedlejší projekt Euportal (na Parlamentních listech je i videozáznam).

Svatováclavské kázání ovšem není jediný exces kanovníka Piťhy. Ty další v pátek 12. 10. 2018 připomněl Jan Jandourek na serveru Forum 24 – ocitoval tam i ukázku z Piťhovy přednášky proslovené v květnu 2016 na Trnavské univerzitě a také Piťhovu přednášku na senátorském mítinku předevčírem zvolené senátorky MUDr. J. Chalánkové v Prostějově 18. září 2018 (odkaz na stránce senátorky zde).

Právě v posledně jmenovaném projevu, který Piťha z velké části recykloval v pozdějším kázání, pan kaplan citoval jako největší hrůzu z textu Michaela Swifta „Gay Revolutionary“, který označil jako jakýsi „Homosexuální manifest obdobný Komunistickému manifestu Karla Marxe“. Piťha zde cituje a komentuje takto:

Už před jednatřiceti lety píše M. Swift, co stále pro homosexualisty platí: Nejsme slaboši ze střední třídy (heterosexuálové – pozn. autora). Vysoce inteligentní jsme přirozenými aristokraty lidské rasy … a s ocelovou myslí se nespokojíme s málem. Naši oponenti budou vyhoštěni. Protože nové zákonodárství má a musí být zavedeno v celém světě, nebude kam oponenty vyhostit. Budou tedy likvidováni. To se Swift neodvážil říct. Zatím. […] Nacismus se postaral o demografický nárůst čisté rasy, když zavedl nucený pobyt vybraných německých děvčat v prostorách, kam je chodili na povel znásilnit vojáci SS. Jedno z těchto zařízení bylo také v Praze. Dnes M. Swift píše: Dokonalí chlapci budou plozeni a budou vyrůstat v genetických laboratořích.

Teror, tj. navození strachu, je v Homosexuálním manifestu vyhlášen takto: Jsme všude, infiltrovali jsme vaše řady. Buďte opatrní, když mluvíte o homosexuálech, protože jsme vždy mezi vámi, sedíme u téhož stolu, spíme s vámi v jedné ložnici.

Bývalý ministr tím ovšem pouze dokázal zcela povrchní znalost věci a svou závislost na pseudozdrojích, jako je multiblog Grano salis či antisemitský web Zvědavec, případně blog Antiqueer. Pokud by totiž autor šel „ad fontes“, mohl by se například na stránkách Fordhamovy unverzity dočíst, že Swiftův článek vydaný v Gay Community News v únoru 1987 nebyl myšlen vážně, což uvádí i záhlaví textu, kde se píše, že tento článek je „šílenství, tragická, krutá fantazie, erupce vnitřního vzteku, jako když utlačovaní zoufale sní o tom, že se stanou utlačovateli.“ Náboženští a další fanatici rádi text citují, ovšem zásadně vynechávají tento úvod, aby mohli manipulovat a strašit ovladatelné lidí.

Máme tu tak nesporný důkaz, že Petr Piťha i Jitka Chalánková šíří bludy.

 


author