Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

Zemřel konspirátor Dr. h. c. prof. Ing. Milan Šikula, DrSc.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

V pondělí 8. října 2018 zemřel dlouholetý vědecký pracovník a ředitel Ekonomického ústavu Slovenské akademie věd Milan Šikula. Pohřeb proběhl 15. října.

O úmrtí Milana Šikuly informovala sama SAV i slovenská média jako například Aktuality.sk (ty víceméně převzaly nekrolog SAV), Denník N (který se omezil jen na krátkou noticku) či Finančné noviny. Oslavný nekrolog také sepsal komunista Luboš Blaha a zveřejnil jej na prokremelských serverech Nové slovo a DAV DVA. Blahův nekrolog převzal i český Časopis argument.

SAV vyzdvihuje Šikulovo působení mimo jiné i těmito slovy:

„M. Šikula patrí k priekopníkom výskumu procesov globalizácie na Slovensku, pričom si všímal nielen reálne procesy s ňou spojené, ale aj inštitucionálne zmeny presahujúce z vonkajšieho do vnútorného prostredia národných ekonomík a s tým späté riziká.“

„Prof. Šikula svojou vedecko-výskumnou prácou významne prispel k rozvoju ekonomického myslenia a jeho kultivácii na Slovensku.“

Na tom jistě něco bude, ale Milan Šikula by si právem zasloužil podobné hodnocení jako Zdeněk Nejedlý, totiž že oceňujeme dobré a zavrhujeme špatné jeho skutky. A ty špatné tu také byly (a to nejen spolupráce s ŠtB).

Náš server se zhůvěřilostem v Šikulově odborné práci věnoval letos v únoru v článku „Inženýr Šikula aneb u nás v dezinformačním Kačerově“. Uvedli jsme v něm důkazy o tom, že Šikula přinejmenším od roku 2013 veřejně na přednáškách šířil konspirační nesmysly, jako například podvržený Bismarckův citát o Ukrajině („citát“ je ve skutečnosti ruské provenience), tvrzení, že Majdan byl řízen ze zahraničí, že v USA byli zavražděni čtyři prezidenti, protože prosazovali plnohodnotné peníze (a posledním z nich byl prý Kennedy). Jako zdroj uváděl knihu konspiracisty Michaela Morrise „Co nesmíte vědět“, od dalšího konspiracisty Gerharda Wisnewského (a od dalších) přejímal tvrzení o celosvětovém spiknutí řízeném Bilderbergem, o údajném otrávení amerického kongresmana McFaddena nebo o úmyslném vyvolání krachu na newyorské burze. (Skutečnost, že mu tyto nesmysly po léta procházely, ovšem svědčí o úrovni Slovenské akademie věd.)

Milan Šikula na konci svého života nesporně opustil cestu odbornosti a vědy a propadl konspiračním teoriím, což diskvalifikuje jeho vědecké [?] práce posledních minimálně pěti let. Nebyl v tom ostatně sám, můžeme pozorovat i jiné osoby, které rovněž zaujímaly významné postavení v politice či vědě, ale postupně dospěly k naprosté degeneraci úsudku. Příkladmo lze uvést RNDr. Annu Struneckou, bývalou vědkyni, která nyní propaguje chemtrails, bojuje proti očkování a šíří bláboly o aspartamu coby bojové látce CIA, JUDr. Jiřího Vyvadila, bývalého politika a soudce Nejvyššího správního soudu a nynějšího „přítele Ruska“, MUDr. Ivana Davida, exministra zdravotnictví a psychiatra, který se oddává konspiracím na svém serveru Nová republika (který založil mj. i s naší přední propagátorkou chávezovské ekonomiky Ilonou Švihlíkovou) či konečně Petra Piťhu, exministra školství, lingvistu, profesora a kněze šířícího bludy o údajném homosexuálním manifestu.

 

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Miloš Kadlec

Recent Posts

Ne, Ukrajinka nevyhrála mistrovství světa v sexu

Prokremelští aktivisté se snaží vytvořit obraz Ukrajiny jako dekadentní země bez morálních zábran. V tomto…

18 hodin ago

Litevský chlapec jako oběť české munice? Trikolora se za nesmysl neomluvila

Jak už jsme psali, sociální sítě v Česku zaplavila fotografie posmutnělé chlapecké tváře provázené popiskem:…

1 dnem ago

Za socialismu prý bylo všechno lepší. I popelnice

Starší generace často nejen na sociálních sítích vzpomíná, co prý vše bylo za komunismu lepší.…

2 dny ago

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

3 dny ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

4 dny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google