Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Komentář

Totální úpadek Benjamina Kurase

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Spisovatel a novinář Benjamin Kuras v rozhovoru v pořadu Českého rozhlasu Osobnost Plus 5. ledna 2021 hovořil o Brexitu, Británii a také o sobě.

Na dotaz Barbory Tachecí, zda nevadí, že Velká Británie opustí například i Europol a evropské bezpečnostní systémy, Kuras odpověděl, že veškerá rizika z toho vyplývající budou zcela vyvážena odchodem Velké Británie z evropských struktur.

Rovněž z něj vypadla myšlenka, že by se příliš nestalo, kdyby Velkou Británii opustilo Severní Irsko, když na něj království doplácí. Máme to tedy chápat tak, že hlavní je znovuzískání suverenity i za tu cenu, že se v ostrovního království stane Malá Velká Británie?

Největší „špek“ si ovšem Kuras ponechal na konec. Zcela podle Cimrmanovy zásady „Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá“ o sobě prohlásil:

„Já jsem si uvědomil jednu věc – já jsem řekněme těch předchozích 20 let, já jsem byl vlastně úplně první, kdo tady začal informovat o těch demokratických deficitech EU, o nebezpečí islamizace, spíš než islámu, islamizace, politické korektnosti a nacházel jsem v tom pořád takové ty nějaké, ty ty nějaké souvislosti s marxismem, neomarxismem, totalitní. No a začal jsem to jako jeden z prvních, a dlouho mne brali za blázna. No a teď jsem si uvědomil, že teďka to spousta lidí po mně převzala, že jsem nějak vysekal tamtu tu tu stezku a že v ní dneska jde třeba Institut Václava Klause, který to dělá líp než já, protože má lepší, má víc lidí, nebo takový sociolog Petr Hampl, který jde do hloubky, co se vlastně s tou společností stalo, nebo takové Naštvané matky, to je další taková … no a taková média jako je třeba Neviditelný pes a Parlamentní listy, které to nějakým způsobem už dávají najevo.“

Ztráta soudnosti tak u Kurase, který kdysi psal duchaplné a vtipné knihy jako Tao sexu, je skutečně hrozivá. Vzývá pochybný spolek Naštvané matky Evy Hrindové („Není to pravda – ale mohla by být“ – vzpomínáte?), lháře a fušera do orientalistiky Petra Hampla či prokremelský IVK. Chválí Parlamentní listy a také Neviditelného psa, kterého tak (zde ovšem právem) zařadil mezi dezinformátory. Stvrzením Kurasova naprostého úpadku je pak to, že je jako konvertita k židovství schopen se účastnit akcí za účasti prokremelských aktivistů a vyhlášených neonacistů.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Miloš Kadlec

Recent Posts

Litevský chlapec jako oběť české munice? Trikolora se za nesmysl neomluvila

Jak už jsme psali, sociální sítě v Česku zaplavila fotografie posmutnělé chlapecké tváře provázené popiskem:…

9 hodin ago

Za socialismu prý bylo všechno lepší. I popelnice

Starší generace často nejen na sociálních sítích vzpomíná, co prý vše bylo za komunismu lepší.…

16 hodin ago

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

2 dny ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

3 dny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

3 dny ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google