Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

Testování dětí ve školách je v souladu se zákony, Zdravé fórum nabádá děti lhát a podvádět

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Nejvyšší správní soud ve čtvrtek rozhodl, že mimořádné opatření o testování dětí ve školách není v rozporu se zákony ani ústavou. „Nejvyšší správní soud neshledal, že by ministerstvo vydáním napadeného opatření překročilo své pravomoci. Vycházel ze základního zákonného nastavení pravomocí ministerstva jako orgánu ochrany veřejného zdraví, jejichž rozsah musí být vykládán uvážlivě. (…) Nejvyšší správní soud – ve shodě s právním názorem vysloveným nedávnými rozsudky ve věcech testování zaměstnanců (sp. zn.: 6 Ao 1/2021 a 6 Ao 2/2021) – uvedl, že napadeným opatřením zavedené antigenní testování ve školách není zdravotní službou, neboť je založeno na tom, že se děti, žáci nebo studenti budou testovat sami. (…) Stanovení povinnosti testování není v rozporu se zákonem ani ústavním pořádkem – především ústavně zaručeným právem na vzdělání dle čl. 33 Listiny základních práv a svobod. Právo na vzdělání není absolutní a lze ho omezit. Nejvyšší správní soud shledal, že v daném případě se nejedná o omezení, které by popíralo rovný přístup ke vzdělání či jeho samotnou podstatu a smysl. A nejedná se ani o omezení svévolné, jež by nesledovalo legitimní cíl anebo ho sledovalo nerozumnými prostředky. Cílem testování je ochrana veřejného zdraví a v tomto ohledu soud vnímá antigenní testy jako jakési „hrubé síto“, které je možná méně spolehlivé, nikoli však zcela zbytečné, a tudíž nerozumné,“ píše se v tiskové zprávě k rozsudku.

Zdravé fórum vedené Tomášem Nielsenem, Janem Tománkem a Petrem Zuskou mezitím radí, aby rodiče své děti instruovali k podvádění. „Když už do školy, tak instruujte děti, aby se při šťourání v nose vůbec nedotýkaly sliznice (nejlépe si při testování nos zakryly, aby nebylo nic vidět…). Učitelka nemá právo ani odbornost jakkoli úroveň ani kvalitu šťourání a rovněž je protiprávní, aby jakkoli dítěti pomáhala. (Jednalo by se o nekvalifikovaný zdravotní výkon, kde jsou poměrně vysoké pokuty),“ píše se v jejich příspěvku. Tento postup však kromě toho, že učí děti podvádět, má jednu další vadu. Na chybně setřeném vzorku se může objevit výsledek „neprůkazný“. V tom případě by muselo dítě opakovat test a bylo vystaveno zbytečnému stresu.

Vláda po dlouhém tlaku ze strany odborníků i některých krajů či měst svolila k finanční podpoře PCR testování na školách. Pomohl tomu zřejmě i krach tendru na antigenní testy. Ty jsou prováděny „plivací metodou“ ze slin. Rodičů odpírajících výuku svých žáků na základě nesouhlasu s testováním je minimum. Čísla se pohybují maximálně do 5%.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

19 minutami ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

14 hodin ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

1 dnem ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

2 dny ago

Za co všechno může být souzen Pavel Zítko?

Asi všichni zaznamenali zprávu, že dezinformátora Pavla Zítka hledá policie. Podle dostupných informací o zadržení…

2 dny ago

Polský generál Adam Marczak byl prý zabit na Ukrajině. Nic takového se nastalo

I v českém prostředí je šířena zpráva, že Rusko zabilo několik vysoce postavených důstojníků NATO na…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google