Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Komentář

Tanec na hrobech hendikepovaných ve Vejprtech a na hrobě Jaroslava Kubery

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Dvě tragické události ve dvou dnech zasáhly Českou republikou. V neděli to byl požár v domově pro hendikepované ve Vejprtech, v pondělí to bylo nečekané úmrtí předsedy Senátu parlamentu České republiky Jaroslava Kubery.

Vždy mi bylo odporné, když někdo dokáže i tyto velice smutné události zneužít. A stalo se to v obou případech. Tragédii ve Vejprtech zneužila stránka „Český institut pro urážení politiků“, která se považuje za recesistickou, ale evidentně se jedná spíše o stránku dezinformační. Že sociální služby jsou dlouhodobě podfinancované, je fakt. Stránka však lhala o tom, že obětmi byli dědečci a babičky a celá věc byla stáhnuta proti Andreji Babiši. Jak již jsem napsal, požár vypukl v domě pro hendikepované. Konkrétně v domově pro mentálně postižené, všichni klienti měli omezenou svéprávnost.

Podobné tančení na hrobech následovalo i po smrti Jaroslava Kubery. O statusu Šádí Shanaáh psal již Ondřej Fér.  Za nevhodnou jde určitě považovat poznámku  Zdeňka Šarapatky na Twitteru, kdy k fotografii Miloše Zemana a Jaroslava Kubery napsal„Smrt je popleta: dobří odcházejí…“

Odporné manipulace se pak dopustil i významný člen SPD Jan Čížek. Ten napsal, že jeho názory byly s názory Jaroslava Kubery velmi blízké. Kubera si podle Čížka prý přál Czexit. To však zcela nekoresponduje s názorem Jaroslava Kubery, který například v rozhovoru v roce 2016 řekl, že „Czexit není řešení. Je to možné, ale ne taktické.“ Například senát zdůrazňuje také jeho výstup z roku 2019. „Zdůraznil, že je vždy přínosem scházet se u jednacího stolu a snažit se reformovat EU zevnitř, aby se neopakoval nešťastný příběh brexitu,“ psalo se na webu senátu.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

42 minutami ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

6 hodin ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

1 dnem ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

1 dnem ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

2 dny ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google