Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

SHRNUTÍ: Bill Gates jako bohatý Iluminát, co vyvinul koronavirus a chce čipovat lidí

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Iluminát, manipulátor, či dokonce potenciální vrah. Tak označují dezinformační média Billa Gatese – zakladatele společnosti Microsoft. Gates přitom skrz svou nadaci podporuje miliardami dolarů různé zdravotnické projekty. Aktuálně například díky jeho podpoře vyhlásili v několika dalších afrických zemích dětskou obrnu za vymýcenou.

Bill Gates se díky svým obchodním úspěchům zařadil mezi nejbohatší lidi světa. Tvůrce jednoho z prvních programovacích jazyků si na počítačích postavil celou svou kariéru. Stál u zrodu společnosti Microsoft – a i díky němu se počítače rozšířily mezi běžnou populaci. Gatesův majetek se odhaduje na 100 miliard dolarů. Spolu manželkou je však mimořádně aktivní jako filantrop. Založili charitativní organizaci a dlouhodobě pomáhají dětem a dospělým po celém světě. Od finanční podpory na vzdělávání menšin, až po financování výzkumu vakcín proti AIDS, dětské obrně či spalničkám.

Vyvinul koronu, aby zredukoval obyvatelstvo

I přesto se však stal cílem urážek ze strany trollů a konspirátorů. Výmysly o jeho zlověstných plánech zredukovat populaci kolovaly internetem dlouhá léta. S příchodem koronaviru se však trollové stali ještě kreativnějšími.

Nejnověji Bill Gates prý plánuje očipovat lidi na celém světě. Podle ruských zdrojů měli globalisté v plánu očipovat velkou část populace pod záminkou vakcíny proti novému koronaviru. Tohoto bludu se chytil i bývalý poradce současného amerického prezidenta Roger Stone a jmenovitě z čipování obvinil Billa Gatese. Vakcína je stále v nedohlednu, ale tomuto hoaxu věří podle průzkumu YouGov až 28 % Američanů.

V návaznosti na vakcínu proti koronaviru SARS-CoV-2 se objevily mnohé hoaxy. Gates měl tak údajně přiznat, že vakcína zabije 700 000 lidí – i to se ovšem ukázalo jako hloupost. Ve videu, kde Bill Gates diskutoval o možných nežádoucích účincích, pracoval s hypotetickým odhadem. Řekl, že pokud bude mít jakákoliv vakcína 10 000 vedlejších účinků, nežádoucí účinky by se mohly projevit maximálně u 700 000 lidí.

Konspirační teorie nebujely pouze na internetu – prodraly se až do italského parlamentu. Video, ve kterém poslankyně Sara Cunialová obviňuje Gatese z vyvražďování a žádá o jeho prošetření před Mezinárodním trestním tribunálem za zločiny proti lidskosti, se stalo v průběhu pár dní virálním. Gates měl být podle ní členem Centra pro globální populační redukci. Nic takového však neexistuje.

Jiné zdroje zase označují Gatese za tvůrce koronaviru, který prý vyvinul a rozšířil prostřednictvím svých konexí v tzv. deep state . Jde o údajné seskupení, které se snaží podkopávat oficiálně instituce USA a následně je nahradit. Něco na způsob Hydry z Avenger nebo Spectre v Jamesi Bondovi.

Teorii „Gates = tvůrce koronaviru“ rozšířila zkomprimovaná vědkyně Judy Mikovitsová. Ta není ve vědecké komunitě tak uznávaná, jak by si představovala a za své neúspěchy viní ostatní a vytváří konspirace.

Proti Gatesovi se také měla v Německu konat hromadná demonstrace. Lidé na videu, které se objevilo na sociálních sítích, údajně protestují proti Gatesově sterilizaci a masové redukci populace. Agentura Reuters však tento hoax vyvrátila – ve skutečnosti šlo o video natočené v Polsku v roce 2017, kdy lidé protestovali proti vládním justičním reformám.

Hoax o tom, že Bill Gates chce ovládat lidi prostřednictvím čipů, se objevil již v roce 2014. Gates se spolu s vědci pokoušel vyvinout mikročip, který by usnadnil ženám přístup k antikoncepci. Následně by se technologie mohla využívat i na jiné látky. Cílovou skupinou byly ohrožené komunity v Africe, které nemají běžně přístup k lékům, což by tak snížilo úmrtnost a zmírnilo dopady chudoby. Inovativního objevu se již tehdy chytil konspirační portál Infowars a obvinil tak Gatese z manipulace lidí a špehování. V Indii měla zase Gatesova nadace paralyzovat tisíce dětí, zatímco testovala vakcínu proti obrně. I to se ukázalo jako hoax.

Ďábel Gates i v našich končinách

Dezinformacím a hoax o Billu Gatesovi uvěřili lidé i v našich končinách. Za své ďábelské (a hlavně vymyšlené) počiny si tak vysloužil bezpočet urážek či neslušných přirovnání. Český komunistický politik Miroslav Kavij ho například přirovnal k druhému Hitlerovi.

Teorii čipování na Slovensku prezentoval i Marián Kotleba. Ten ve svém videu představil několik absurdních propojení s biblí a varoval tak před vakcínami na koronavirus (o čemž jsme již psali zde). Všechny tyto konspirační teorie mají za následek jednu věc – zásadně ztěžují boj proti koronaviru.

Bill Gates se i navzdory všem obviněním nadále pokouší vyvinout vakcínu, která by zachránila statisíce životů. Když se mu to podaří, čeká ho ještě těžší zkouška – přesvědčit populaci, že stojí za to ji využít.


Shrnutí vyšlo původně na webu Antipropagada.sk. Napsala ho Eva Húsková. 

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Antipropaganda.sk

Recent Posts

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

24 hodin ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

2 dny ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

2 dny ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

3 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

4 dny ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google