Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: LidéMonitoring

Pěšák české extremistické scény aktivní v dezinformační scéně: Monika Pilloni

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Monika Pilloni, dle svých slov se zajímá o aktuální politické dění v Evropě. Na Facebooku aktivně podporuje italského politika Matteo Salvini. Blogerka portálu iDnes a přispěvatelka různých médií české alternativní scény, aktivní členka Ligy Mattea Salviniho (dříve Liga Severu) a koordinátorka Ligy pro komunikaci s italskými občany žijícími v České republice a na Slovensku.

Najdeme ji na Facebooku, na blogu Idnes, Audiolibrixu, či na webu Nová buržoazie. Má také svůj osobní web/blog na WordPressu.

Píše především negativní články o „ilegálních imigrantech“, „falešných uprchlících“, „muslimských polygamistech“ v Itálii. Zdůrazňuje, jak imigranti ničí (nejen) Itálii, zaměstnanost, jak jsou upřednostňování před jinými občany. Její články se také zabývají násilnými činy migrantů, v těchto článcích je pak generalizování, migranti jsou vykreslování jako agresoři a působí jako nebezpečí pro občany daných států.

Na idnes.cz měla svůj blog, celkem publikovala 157 článků v období od 4. 5. 2016 do 13. 10. 2018. První příspěvek na blogu zveřejněn 4. 5. 2016 se týkal migrantů směřujících do EU. V příspěvku stručně popisuje, jak by mělo fungovat přijímání migrantů, ovšem explicitně udává výši pokuty (do 250 tis. EUR). Svůj příspěvek uzavírá následujícím: „Čím dříve se dostaneme pryč z této evropy, tím lépe! Tato evropa nerespektuje suverenitu jednotlivých států.“

Téměř každý článek v sobě skrývá dezinformace ohledně tematiky migrantů. Článek z 23. 8. 2016: Chtějí vůbec muslimové mír v Evropě? Zde adoruje Jiřího Kobzu (SPD) jako politika, který má reálný přehled o riziku migrace a islamizaci v ČR. Článek končí myšlenkou: „Doufám tedy, že jsem svým čtenářům podala vyčerpávající odpověď na otázky tykající se témat v úvodu a že nenechají tu dnešní nebezpečnou situaci dojít až do takových extrémů jako je to dnes v Itálii, kde státní moc už není schopná zajistit bezpečí svým vlastním lidem…“

  1. 7. 2017 – článek o imigrantech a rizika, že jsou HIV pozitivní – šíření paniky.
  2. 01. 2018: Narativ proti EU – kvůli EU musíme přijímat uprchlíky. EVROPSKÝ parlament schválil dne 16. ledna Usnesení „o ženách, rovnosti žen a mužů a spravedlnosti v oblasti klimatu“, ano čtete dobře: KLIMATICKÉ SPRAVEDLNOSTI!!! S odsouhlasením tohoto dokumentu, se vyzývá Komise a Evropské státy, aby se, podíleli na Globálním paktu pro bezpečnou, spořádanou a pravidelnou migraci“, aby se mohla „ochránit klimatická spravedlnost uznáním změny klimatu jako migrační motor.“ Díky tomuto dokumentu a všem ostatním, které již byly v minulostí schváleny, se nám zde vytváří nová figura, kterou, dle toho jak bylo hlasováno, budou muset členské státy EU chránit a přijímat tím, že se otevřou dokořán EVROPSKÉ hranice každému, kdo bude tvrdit, že byl nucen utéct z vlastní Země kvůli nepříznivému klimatu.

Pilloni také hodně píše o násilí (vraždy, znásilňování, jiné útoky), které je způsobováno migranty. 14. 1. 2019 hovořila v podcastu Slobodný Vysielač.

Čas podcastu 15:44 – popisuje, jak se v roce 2013 začala zajímat o to, proč lidé na severu Itálie ztrácejí práci a spojovala to s migrací. Proto se začala také zajímat o Ligu Severu – zastávali se italských občanů – politika ve prospěch italského občana.

Poslední článek z 12. 10. 2018 pod názvem „Protest proti italské vládě, ulejváci jásali a dělali bordel… podpora nelegálům“ uvádí, že studenti, neziskové organizace a antifa byli „naočkováni“, aby se účastnili demonstrací proti italské vládě.

Monika Pilloni informuje o tom, že M. Salvini bude proti přijmutí lodě Open Arms. V jejím článků jsou mimo jiné vtipy o imigrantech, které podporují lživé protiimigrační a protievropské narativy.

V červenci a srpnu publikuje na Facebooku příspěvky okolo Open Arms a protiimigrační narrativy. Šíření paniky z nákaz, z toho, že imigranti okupují státy. Podpora politiky M. Salviniho, který je striktně proti vyloďování migrantů. 9. 8. 2019 – Merkelová stojí za falešným obviněním M. Salviniho z braní ruských peněz.

Tento článek vyšel v rámci přehledu České dezinformační scény za měsíc červenec. V přehledu si můžete rovněž prohlídnout některé její konverzace na sociální síti Facebook.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Čeští Elfové

Elfové je v českém internetovém prostředí sebeprezentační název anonymní aktivistické skupiny, která si vzala za cíl „boj s internetovými trolly, kteří šíří dezinformace a proruskou propagandu“. Skupina se zformovala v roce 2018 po vzoru obdobných skupin v pobaltských státech, například Litvy, kde podobná aktivita vznikla asi o pět let dříve. Přijala od nich také označení za elfy.

Recent Posts

Litevský chlapec jako oběť české munice? Trikolora se za nesmysl neomluvila

Jak už jsme psali, sociální sítě v Česku zaplavila fotografie posmutnělé chlapecké tváře provázené popiskem:…

12 hodin ago

Za socialismu prý bylo všechno lepší. I popelnice

Starší generace často nejen na sociálních sítích vzpomíná, co prý vše bylo za komunismu lepší.…

19 hodin ago

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

2 dny ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

3 dny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

3 dny ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google