Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

Páťa Tlučhoř z Aliance národních sil na Svobodném vysílači aneb Ještě jednou k rozhovoru o ČSBS

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

O rozhovoru, který 19. února na tzv. Svobodném vysílači vedl „moderátor“ Martin Marcikán s 1. místopředsedou Českého svazu bojovníků za svobodu Emilem Kulfánkem a 1. místopředsedou tzv. Aliance národních sil JUDr. Karlem Haisem, jsme již psali v příspěvku „Další skandál ČSBS – rozhovor s 1. místopředsedou Kulfánkem na webu Svobodného vysílače vedle načtené nacistické knihy“ ze 4. 3. 2019.

Po úvodní čtené přednášce Emila Kulfánka o protivenstvích („štvanice, ve které se spojila média v čele s ČT a také senátoři, poslanci, místní představitelé“), jimiž je stíhán ČSBS, přispěl svou troškou do mlýna i doktor Hais. Uvádíme přepis příslušné části monologu:

Začátek přepisu [čas  13:21]

(Parazitní výrazy jsou zaznamenány, parazitní zvuky byly vynechány.)

Hais: V České republice působí neuvěřitelné množství neziskových organizací, který hájí zájmy nadnárodních korporací a cizích států na úkor – pozor – na úkor zájmů našeho státu. Já vám dám takovej příklad. Teď nedávno bylo Svazu bojovníků za svobodu odmítnuto z pražského magistrátu, konkrétně tedy představitelem tohoto magistrátu, aby udělali pietní … pietní akci, myslím v Křižíkové .. Křižíkové…

Kulfánek: Brožíkově síni.

Hais: … Brožíkové, Brožíkové síni. Tam se konalo každoročně … každoročně toto pietní, tato pietní akce a neznámých důvodů prostě to nebylo povoleno a dokonce jim byl odepřen tento sál. A já vám teď řeknu příklad, v jakém je to rozporu. Týká se to taky Prahy. 17. listopadu jsme potažmo slavili tedy těch 100 let výročí založení republiky, že jo, a to se slavilo vlastně celej rok a sedmnáctej listopad, to je den studenstva, mezinárodní den, mezinárodní den, to si nevymysleli ani komunisti, ani tedy Svaz bojovníků za svobodu, a zároveň tedy výročí událostí 89. roku. V tento den si pronajali na Praze 5 Paspův, já to neumím vyskloňovat, Paspův salát, Paspův sál na Praze 5, a to je v areálu pražského pivovaru, který je majetkem, majetkem obecním.  A tam si pronajali buršáci sál, kde se sešly… sjely z celýho, celý Evropy jednotlivé ty spolky, oni jsou potom zastřešený do takového zastřešujícího, zastřešujícího … toho … orgánu. Tam se sjely a otevřeně kritizovaly vznik Československé republiky, Benešovy dekrety, Beneš byl v těchto vyjádřeních označen za největšího … největšího prostě odpůrce a nepřítele a tato akce pochopitelně potažmo byla povolena a byl tento sál této organizaci propůjčen. Bylo to naprosto utajované, neprošlo to vůbec sdělovacími prostředky, dokonce… dokonce to neprošlo ani na internetu, jak to bylo utajený. A potažmo jsem se to tedy dověděl, že to tam tedy proběhlo. Podívejte se, to je ten, to je ten rozpor, jo, komu je dávána jaksi přízeň a komu není. Já chci ujistit posluchače, že ve Svazu bojovníků nejsou žádný agenti Moskvy, s panem Putinem nemáme žádné drobné, nemáme z toho žádný prospěch, ani materiální, ani politickej nebo … nebo prostě něco takového a ten svaz v podstatě bojuje nejen proti fašismu, jako historicky, ale proti všem totalitním režimům nebo způsobům vedení politiky, proti, proti totalitám, jo.

Konec přepisu [čas 17:59]

 

Pan Hais lhal hned v první větě svého slovního salátu o neziskových organizacích, které podle něj všechny jednají proti zájmům státu. Poté se pokusil s neziskovými organizacemi spojit odmítnutí pražského primátora poskytnout prostory pro akci ČSBS, jeho další vývody ale s tímto tvrzením nesouvisejí. Zde samozřejmě nemusí jít o úmysl, ale případně o projev inkoherentního myšlení.

Další tvrzení už jsou souvislejší, ale opět a zásadně lživá. Nejsou tu nějaké neznámé důvody. Primátor Hřib jasně zdůvodnil odmítnutí na svém twitterovém účtu takto: „Pokud Český svaz bojovníků za svobodu ocení člověka, který mlátil v roce 1989 studenty požadující demokracii pendrekem, nemůže očekávat moji záštitu a zapůjčení sálu. Nechápu, že si to dali na pozvánku ještě předtím, než dostali zamítavou odpověď. Člověk občas nevychází z údivu.

Toto odmítnutí Hais spojuje s utajenou akcí buršáckých spolků, která se konala v listopadu 2018 v Praze, tvrdě, že jim magistrát poskytl sál v „pražském pivovaru“. Slova JUDr. Haise zde ovšem spíše upomínají na oblíbené vtipy o Rádiu Jerevan[1]. Nejde totiž o nějaký pražský pivovar, ale o historický areál Smíchovského pivovaru. Areál včetně Paspova sálu ale není ve vlastnictví města, nýbrž společnosti Pivovary Staropramen s.r.o. Paspův sál pronajímá společnost FB Catering Praha, která rovněž nemá nic společného s magistrátem.

Zmínkou o utajení v návaznosti na předchozí vývody se Hais dále snaží vzbudit falešný dojem, že do utajování byl zapojen i magistrát. Ten ale s tím opět nemá nic společného, o utajení měli především zájem organizátoři. Není také pravda, že by o tom nikdo nenapsal. První byl 16. listopadu investigativní web Hlídací pes, později se ozvala i další média.

Tvrzení ze závěru ukázky o boji proti všem totalitám a o vztahu k Putinovi je lží, která už může vyvolat jen útrpný úsměv (o vztahu ČSBS ke komunismu a Putinovi blíže v našem článku ČSBS a jeho aféry).

Pana Haise Alianci národních sil proto přejeme z celého srdce.

[1] Konkrétně jde o tento vtip:

Dotaz na Rádio Jerevan: „Dobrý den, je pravda, že soudruh Chabridze vyhrál v Tbilisi v loterii auto?“
Odpověď: „Ano, je to pravda, ale nebyl to soudruh Chabridze, ale soudruh Volkov, nebylo to v Tbilisi, ale v Leningradě, nebylo to auto, ale kolo, a nevyhrál je, ale ukradli mu ho.“
(zdroj)

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Miloš Kadlec

Recent Posts

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

15 hodin ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

1 dnem ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

2 dny ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

2 dny ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

3 dny ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google