Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Lidé

Lékař Radan Dolíhal diskriminuje očkované. Přenos viru vakcínou je nesmyslný

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Náš web nedávno psal o kontroverzního názorech pediatričky Anny Urbannové, která šíří nesmysl o tom, že očkování proti COVID-19 může způsobit neplodnost. Faktem je, že to nepotvrzuje jediná studie. Ještě hůře k očkovaným se chová praktický lékař z Rosic Radovan Dolíhal.

Ten očkované nutí v ordinaci nosit ochranu nosu a úst, to samé však nevyžaduje od neočkovaných. Faktem je, že povinnost zakrývat si nos a ústa platí stále pro všechny v uzavřených prostorách.

Již delší dobu se šíří i seriózními médii výsledky studie, která tvrdí, že očkovaní přenášejí deltu stejně snadno jako ti bez vakcinace. To je však jen půl pravdy. Pravděpodobně tomu tak je, ale za předpokladu, že mají příznaky onemocnění. To je na rozdíl od neočkovaných stále velmi výjimečná záležitost. Vakcíny plní svůj účel velmi dobře. Chrání před onemocněním, chrání před hospitalizací a chrání před nejhorším. Studie, o kterou se média opírají, říká i druhý fakt. Vakcína výrazně snižuje virovou nálož dlouho do inkubační doby, zatímco u neočkovaných zůstává stejně vysoká, a proto neočkovaní onemocní častěji a mnohem závažněji než očkovaní, a očkovaní předávají stejnou virovou nálož mnohem kratší dobu než neočkovaný člověk.

Dezinformace o údajném šíření spike proteinů a dalších rizicích styku s očkovanými lidmi vedly některá zařízení v USA a v Kanadě k zákazu vstupu těm, kteří již obdržely vakcíny. Soukromá škola na Floridě například zakázala učitelům, kteří se nechali očkovat, kontakt s žáky. V Kanadě zakázaly vstup očkovaným například obchod s drahými kovy či fitness centrumJamie Scott, emeritní profesorka zdravotnické vědy na Simon Fraser University však tvrdí, že žádný důkaz o šíření spike proteinu neexistuje. „Ve skutečnosti je to naprosto nemožné. Všechny vakcíny způsobují, že buňky produkují pouze spike protein a žádnou jinou část viru. Neexistuje tudíž žádná možnost, jak by se mohl virus prostřednictvím vakcíny šířit,” napsala vědkyně AFP v e-mailu. Americká Centra pro kontrolu a prevenci onemocnění (CDC) na své webové stránce vysvětluje, že vakcíny společností Moderna a Pfizer-BioNTech jsou „mRNA vakcíny, které neobsahují živý virus způsobující Covid-19 a tudíž nemohou nikoho touto nemocí nakazit.” Vyvrací to i Ministerstvo zdravotnictví ČR, které na svých webových stránkách vysvětluje, proč nemůže vakcína způsobit nákazu.

Zpět ale k lékaři. I recenze pacientů naznačují, že lékař Radovan Dolíhal spíše se svými pacienty povídá, než by je léčil. „Mudr.Radan Dolíhal je dobrý doktor, ale na běžné a lehké onemocnění. Ještě lepší doktor je na popovídání si s pacientem. Což už je horší pro čekající pacienty v čekárně, zvláště pokud jim není dobře, nebo spěchají,“ píše se v recenzi.  „Moje žena měla zdravotní problémy a tento lékař jí poslal domů s tím, že to není vážný, asi o několik hodin později jí odvezla rychlá do nemocnice, kde si jí nechali. Jsem rád, že na mně žena dala a od tohoto lékaře odešla,“ doplňuje jiný pacient se na webu Známý lékař.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

AstraZeneca sama požádala o stažení vakcín kvůli nezájmu. Jsou modernější vakcíny

Jindřich Rajchl (PRO) a další zřejmě sází na hloupost svých čtenářů a na to, že…

15 minutami ago

Simona Postlerová si stěžovala na postcovidový syndrom

Po každém úmrtí známé osobnosti se snaží dezinformátoři spojovat úmrtí s očkováním proti COVID-19. Ne…

6 hodin ago

Jakub Jašek dál obdivuje Wagnerovce

Někteří lidé nechápou například 5 a půl letý trest pro Tomáše Čermáka za vyhrožování. Prokremelští…

24 hodin ago

Lenka Tarabová opět straší sraženinami. Google ukazuje, že je to džem

Lenka Tarabová ze spolku Resetheus je známa šířením dezinformací. Nyní si vymyslela, že sraženiny očkovaných…

1 dnem ago

Ne, Svaz sběračů lesních plodů opravdu nevznikne

Na sociálních sítích se šíří řada i bizarních hoaxů. Jeden z nich hovoří, že Piráti…

2 dny ago

Miroslav Macek – de mortuis nil nisi veritas

Po smrti bývalého politika ODS Miroslava Macka byla zveřejněna mnohá pochvalná slova. Samozřejmé lze chápat,…

2 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google