Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Komentář

Venkov už bohužel dávno není zónou bez drog

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Prezident Miloš Zeman chce věřit, že se venkov stane hybnou silou nového národního obrození, které přinese život v komunitě, „bez feťáků“ a na bázi rodiny, tedy muže, ženy a dětí. Řekl to ve středu 29.1.2020 na Pražském hradě starostům všech obcí, které se od roku 1995 staly Vesnicí roku.

„Važme si venkova, z něhož svého času vzniklo i národní obrození, když města byla do značné míry poněmčena, a já bych chtěl věřit, že venkov, včetně menších a středních měst, bude rovněž hybnou silou něčeho, co bych přirovnal k novému národnímu obrození,“ řekl prezident.

 „Chtěl bych věřit, že venkov, včetně menších a středních měst, bude hybnou silou něčeho, co bych přirovnal k novému národnímu obrození. To znamená život v komunitě a nikoli v izolaci, život bez feťáků, život na bázi rodiny, tj. muže, ženy a dětí,“ shrnul prezidentův projev Jiří Ovčáček na Twitteru.

Z čeho vychází při predikci, že se lidé budou stěhovat více na venkov, prezident neřekl. Bohužel data ukazují zatím něco jiného a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Náš web však není prognostickým ústavem a tak nebudu věštit budoucnost.

Co bych ovšem chtěl zmínit, je mýtus, že drogy se berou jen ve městech. Tak tomu zdaleka není. Pocházím z Kolínska. V okolí je konzumací drog třeba legendárně známé malé městečko Pečky nebo obec Suchdol (u Kutné Hory).

Loni v únoru zase policisté odhalili v Příkrém v Podkrkonoší varnu pervitinu. Z obce, která má okolo 200 obyvatel, bylo zásobováno celé Semilsko.

Samotná města tak špatně na tom nejsou. Velmi legendární v konzumaci a distribuci drog je česko-německé pohraničí. Že drogy jsou problém i na venkově, ukazuje i zpráva určená vládě.

Venkov má bezesporu své kouzlo. Třeba mladí lidé se tam méně nudí, protože musí pomáhat i s domem nebo zahradou. Je tu čistší ovzduší… Tvrdit však, že venkov je „zónou bez drog“, je nesmysl.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

17 hodin ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

1 dnem ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

2 dny ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

3 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

3 dny ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google