Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Lidé

Jan Tománek se snaží z odvolání Ctirada Musila udělat „politický proces“

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Režisér Jan Tománek se ve včerejším statusu na sociální sítí Facebook zabývá odvoláním Ctirada Musila z pozice primáře oddělení klinické biochemie a hematologie v nemocnici v Hranicích. „Pan doktor Ctirad Musil není žádný konspirátor, žádný dezinformátor – pouze natočil několik videí, kde řekl svůj názor a pohled – ale co je horší, řekl pravdu,“ píše Tománek. Status má přes tisíc sdílení.

Ve skutečnosti se Musil dopouštěl ve videích mnoha nepravd, jako například o počtu úmrtí. Nepravdy také hovořil o situaci přímo v nemocnici v Hranicích. Tománek se snaží z odvolání udělat politický proces. Dokonce odvolání srovnává se situací v 50. letech. Důvodem odvolání bylo, že se snažil do své funkce míchal politiku. „Já jsem s kolegou Musilem, který pracoval jako primář biochemického oddělení, mluvil, vytkl jsem mu tuto záležitost. Chce pokračovat v nějakých politických aktivitách, což mu nezazlívám, ale je to neslučitelné s pozicí primáře. K 31. lednu jsem ho proto odvolal,“ uvedl ředitel pro Seznam Zprávy ředitel nemocnice Eduard Sohlich. Je naprosto běžné, za jakoukoliv instituci hovoří jen úzké vedení a tiskový odbor. Bývalý primář Musil navíc bez vědomí nemocnice o situaci v nemocnici lhal.

Televize Seznam se například obrátila na vedení hranické nemocnice, zda opravdu během pandemie zbytečně hospitalizuje až tři čtvrtiny pacientů s covidem-19. „Není to pravda. My jako nemocnice se od této informace distancujeme. Nehospitalizujeme pacienty, kteří nepotřebují nemocniční péči. Jsme pod kontrolou zdravotních pojišťoven,“ řekl ředitel a lékař Eduard Sohlich.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

11 hodin ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

18 hodin ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

2 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

3 dny ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

3 dny ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google