Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

FAKTICKÝ KOMENTÁŘ TEREZIE WICKENDEN: Tohle není o Grétě

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Jako Češka žijící dlouhodobě v zahraničí a sledující česká i zahraniční média jsem si všimla, že následující informace se k nám nedostaly buď vůbec anebo naprosto nedostatečně, opravte mě, pokud se mýlím.

  1. Varování lidstvu z roku 2017 podepsané více než 15 000 vědci ze 184 zemí (s přiloženým a transparentním seznamem jmen a názvů univerzit včetně českých) kde se mimojiné píše, že ‘brzo bude pozdě změnit kurz a dochází čas‘ na záchranu planety a že situace je kritická. Obzvlášť znepokojivý trend je podle nich změna klimatu způsobená spalováním fosilních paliv a masové hynutí druhů, které ohrožuje naši samotnou existenci.
  1. Zpráva mezivládního panelu OSN z října minulého roku o tom, že civilizace má jenom asi desetiletí na to zvrátit katastrofální rozpad ekosystému a pouze bezprecedentní změny na všech úrovních společností nás můžou zachránit. Více v angličtině zde.
  1. Projev generálního tajemníka OSN Antonia Guterese ze září 2019 o tom, že civilizace čelí přímé existenční hrozbě‘ a že pokud zásadně nezměníme kurz do roku 2020 hrozí „runaway climate change“neboli nekontrolovatelný dominový efekt s katastrofálními dopady pro celou lidskou civilizaci
  1. Slova pravděpodobně nejznámějšího světového přírodovědce, britského Sira Davida Attenbourough z klimatické konference v Katowicích o tom, že změna klimatu je největší hrozba lidstvu za tisíce let a že pokud nebudeme radikálně jednat, smrt přírody a s tím i kolaps naší civilizace je na obzoru.
  1. Projev britského prince Charlese z července tohoto roku, kde říká, že na záchranu naší civilizace máme 18 měsíců plus fakt, že princ Harry před pár dny veřejně podpořil Gretu Thunberg a stávky za klima, podobně učinil i papež František, slovenská prezidentka a mnoho dalších významných lidí
  1. Že podle respektovaného australského thinktanku je vysoká pravděpodobnost konce civilizace už kolem roku 2050, protože současné klimatické modely neberou v úvahu tipping points neboli body akcelerace, kdy se spouští nekontrolovatelný dominový efekt (jeden příklad za všechny, IPCC třeba nezapočítalo tání permafrostu, které se děje o 70 let dříve, než se předpokládalo)
  2. Že stávek proti klimatu se minulý týden přidalo 6.6 miliónů lidí (střízlivější mluví o více jak 4 milionech lidí) po celém světě včetně Antarktidy, Bangladéše, mnichů v Tibetu atd. atd. a že se jedná o jeden z největších koordinovaných protestů v dějinách lidstva.

A my se v Česku bavíme o tom, jaká je ta Greta směšná hysterka…

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Kolektiv autorů Manipulátoři.cz

Recent Posts

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

19 hodin ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

2 dny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

2 dny ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

3 dny ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

4 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

5 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google