Ani Tomio Okamura (SPD) se zřejmě nemohl dočkat Vánoc. V předvánoční čase natočil video, ve kterém tvrdí, že by Jaroslav Bašta jako jediný prezidentský kandidát odvolal vládu. Pokud se však domníváte, že právě proto požádal o podporu Jaroslava Bašty, pletete se. Požádal o podporu vlády Petra Fialy.

Znáte to… svátky za rohem (v případě Okamury za obloukem), sváteční shon, dárky, stromeček, cukroví, umejt Aston Martina, vymyslet nové vojebávky na příští rok a co se nestane, do videa řeknete pičovinu a ještě se vám to podaří zveřejnit. A tak Tomio místo o podporu Jaroslava Bašty požádal o podporu vlády Petra Fialy. Video už smáznul, ale co internet schvátí, to už nenavrátí,“ glosuje stránka Diagnóza Tomia Okamury.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.