Včera jsme v našem článku psali, že o ukrajinském prezidentovi se šíří velmi bizarní teorie. Té, podle které už nežije a jedná se pouze hologram, už je nutné se jen smát. Zajímavé však je, že dezinformátoři se ani neshodnou, k čemu se tedy ukrajinský prezident nechal nasnímat společností Telesmith. Podle Aeronetu tedy k vytvoření hologramu, který pravděpodobně bude ovládán někým jiným. Jiný tvořitel šílených konspiračních teorií Jiří Mária Mašek si na základě toho myslí, že se Zelenskij nenachází na Ukrajině. Asi by se tedy měli dohodnout, zda tedy žije a jestli je na Ukrajině nebo jinde. Kdo se v tom má vyznat.

Ale kdybyste nevěděli, kromě toho je ukrajinský prezident gay, který se účastnil gay pride v americkém Bostonu v roce 1999. Ve skutečnosti se samozřejmě jedná o fotomontáž. Falsifikátu se obsáhle věnovala AFP

.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.