Sociálními sítěmi se šíří i další velmi bizarní teorie o ukrajinském prezidentovi Volodomyru Zelenském. Už jsme si zvykli, že ho příznivci Kremlu nazývají feťákem, kriminálníkem a podobně. Aeronet nyní přišel s myšlenkou, že Volodymyr Zelenskyj už nežije a na veřejnosti se objevuje pouze jeho hologram. Inu, někdo se asi pravidelně díval na Červeného trpaslíka.

Důkazem má být, že už 8 měsíců neopustil Ukrajinu. Píší to ty samé dezinformační weby, které jindy tvrdily, že prchl do zahraničí a při první příležitosti by si opuštění Ukrajiny vychutnali. Pravda na tom je jen to, že společnost Telesmith vytvořila přenos holografického obrazu na 4 různé konference zároveň. Jednalo se tedy jen o experiment, jak prezidenta přenést na více míst na jednou a v lepší kvalitě jak při běžném telemostu, tedy v 3D kvalitě. Samozřejmě společnost nepíše ani zmínku o tom, že by se snažila vytvořit nějakou umělou inteligenci nebo něco podobného.

Tisíce sdílení také má video, na kterém vystupuje někdo, kdo paroduje ukrajinského prezidenta. Daná osoba má na videu stažené kalhoty a předstírá, že hraje na piano svým pohlavním orgánem. Smutné je, že tisíce lidí takto zjevnou parodii berou vážně a myslí si, že na videu je skutečně ukrajinský prezident.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.