Ve věku 81 let v neděli zemřel oblíbený hudebník, komik, herec a zpěvák Milan Lasica. Informaci přinesl slovenský deník SME, který se odkazuje na zdroj blízký orchestru Bratislava Hot Serenaders, se kterým Lasica spolupracoval. Podle slovenského deníku Lasica zkolaboval na pódiu, když vystupoval na výročním koncertu Bratislava Hot Serenaders v bratislavském Štúdiu L+S. Oživit se ho již nepodařilo.

„Byla to náhlá srdeční příhoda. Byl jsem tam a pomáhal s resuscitací, než přijela záchranka. Dozpíval písničku Ja som optimista, byla děkovačka asi dvakrát a najednou se pomalu sesunul k zemi,” citoval jednoho z diváků koncertu Denník N. Slovenské ministerstvo zdravotnictví se souhlasem rodiny zveřejnilo, že byl Lasica dlouhodobě léčený s problémy se srdcem. 

I tak se však někteří neštítí náhlou příhodu spojit s očkováním. Lasica přitom byl očkovaný první dávkou před více než 5 měsíci. Například Pavel Štástka se neštítil zveřejnit hoax, že byl těsně po očkování. Vedlejší účinky vakcín nastupují během několik hodin až dní.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.