„První obchody v Palm Beach na Floridě již neumožňují očkovaným osobám vstoupit do různých obchodů, například do kadeřnictví,“ tvrdí příspěvek na sociální síti Facebook, který má tisíce sdílení. Uvedený příklad ukazuje, jak jde nafouknout opatření jedné zvláštně chovající se kadeřnice a tvrdit, že se stává novým trendem.

V Austrálii, nikoliv na Floridě, jedna kadeřnice Yazmina Jade Adlerová odmítá očkované do svého salonu. Důvodem je, že uvěřila falešným zprávám, že očkovaní jsou nebezpeční pro ostatní. Pro australský web 9News řekla, že slyšela, že vedlejší účinky vakcíny mají i lidé, kteří očkovaní nebyli.

Yazmina Adlerová se do médií dostala už v roce 2019. Tehdy tvrdila, že vyléčila menstruační bolesti tím, že si na kůži rozmazala menstruační krev. Nejedná se tedy o žádný nový trend, ale opatření jedné ezoteričky, která uvěřila falešným zprávám. Kromě toho se věc nestala v USA, ale v Austrálii.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.