S nižším věkem a stupněm vzdělání klesá zájem o očkování proti COVID-19. Pro kontrolu nad onemocněním ale bude nutné dosáhnout alespoň 70-75% proočkovanosti. Proto je nutné, aby se nechali očkovat i ti mladší z nás. Víte o někom, komu připadá očkování zbytečné? Připomeňte mu některé z argumentů, které platí i pro mladší generaci.

  1. Ochrana vlastního zdraví

Přestože COVID-19 má u mladších ročníků mírnější průběh, stále se jedná o onemocnění, které dokáže vyřadit z pracovního provozu nebo sportovních aktivit na dost dlouhou dobu. Další příznaky můžou následovat i několik týdnů po prodělání onemocnění, snížení výkonnosti, únava, bolesti hlavy, nebo ztráta čichu se nevyhýbá i lehčím průběhům. Je dobré být na pozoru.

  1. Ochrana blízkých

Čím menší dáme možnost viru množit se a mutovat, tím dříve bude možné navštívit a obejmout prarodiče bez respirátorů a strachu, že je nakazíme.

  1. Šance na návrat k normálu

Nikdo nechceme, aby se opakovala situace letošní zimní sezóny, lockdown má nedozírné následky jak finanční, tak celospolečenské. Proto je důležité být náležitě připraveni, jedinou účinnou prevencí je v tomto případě očkování!

  1. Snazší cestování

Očkovaným se bude otevírat čím dál více možností, jak cestovat bez komplikovaných karantén a opakovaných testů. Cestovní očkování je a bylo naprosto běžnou záležitostí, vakcína proti COVIDu brzy nebude výjimkou!