Glosa: Prohlášení Tomia Okamury čím dál tím víc přestávají dávat smysl

Tomio Okamura se opět „obul“ do České televize, když se toto pondělí distancoval od údajné zprávy ČT, která měla líčit postoj SPD k financování armády. Ve svém videu hned v úvodu říká: „Hnutí SPD považuje za lživé tvrzení veřejnoprávní České televize o postoji SPD k výdajům na obranu.“ Napnutě jsme tedy čekal, že nám předseda Svobody a přímé demokracie řekne, kde a kdy to Česká televize tvrdila a co vlastně tvrdila. Bohužel jsem se to za celé video nedozvěděl. Předseda SPD Tomio Okamury tedy sice na něco reaguje, ale nikdo vlastně neví na co. Přesto se všichni u něj v komentáři shodli, že ČT lže. Však také aby ne, když ten, kdo nesouhlasí, dostane automaticky „ban“.

Tomio Okamura je také zhnusen kauzou H-systému. Ve svém textu běduje nad stavem našich zákonů a vyhrožuje soudcům, že, až bude po jeho, můžou být odvoláni. Ačkoliv riziko vystěhování z mnohokrát zaplacených domů je bezesporu nezáviděníhodné, vznik problému v kauze H-systém nastal již v 90. letech. V těch 90. letech, kdy vznikla opoziční smlouva mezi ČSSD Miloše Zemana a ODS Václava Klause. A neuhodnete, kdo tehdy dělal Václavovi Klausovi poradce? Ano, byl to Ladislav Jakl. Ten Ladislav Jakl, který je v současné době kandidátem za SPD v podzimních senátních volbách.

Vážení čtenáři. Z důvodu toho, že i mně nastal vytoužený čas dovolené, provoz našich stránek bude v následujících cca 10 dnech omezenější. Budete se moci i tak těšit na nové články, ale na menší počet, a především na předpřipravené texty. Přeji všem, abyste horka, která sužují ČR, přežili ve zdraví.

Jan Cemper, šéfredaktor Manipulátoři.cz.

Jak nám můžete pomoci se dozvíte zde.
Jan Cemper