Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Hoax

Vyjádření k obviněním uveřejněným na webech IVČRN a Europortal

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Sedmého října 2015 byl na webu IVČRN publikován článek „Vládní projekt HateFree culture spolupracuje s islamisty“. Ve svých dedukcích lže. Nebo nechápe, jak média fungují. 

V článku samotném se mimo jiné můžete dočíst:

„Absolutním vrcholem nehoráznosti ovšem je, když vládní projekt ( řeč je o Hate Free Culture – pozn. red ),  jehož existence je členy Vlády ČR obhajována údajnou potřebou boje proti šíření nenávisti a extremismu, je napojen na islámské extremisty.

Jednou z činností HateFree Culture je vyvracení údajných hoaxů. Za tímto účelem úzce spolupracuje se serverem Manipulátoři.cz (3). Jedná se o hrdě prezentovaný partnerský web, odtud články HateFree Culture přímo přebírá a dále propaguje na svých stránkách. Prvními partnery webu Manipulátoři.cz hned po založení byli právě HateFree Culture … a islamistický web e-islam.cz. Členem redakce serveru Manipulátoři a provozovatelem serveru e-islam.cz je jistý Lukáš Větrovec.

…. Své fanatické texty teď tedy může šířit přímo v napojení na Vládou ČR zřízený projekt proti šíření nenávisti HateFree Culture.“

Pravda je ale někde jinde.

Pomineme fakt, že Hnutí Islám v České republice nechceme je svérázným nakládáním s fakty proslulé. Ukazuje se ale, že vyniká ještě v další věci. A tou je neschopnost fakta pochopit. Není pravděpodobně třeba pouštět se do spekulací, co je důvodem této nedostatečnosti. Přejdeme tedy k faktům.

Fakt 1:

Pan Větrovec není a nikdy nebyl členem redakce. Celá nafouknutá spolupráce je založena pouze na přetisku jednoho souboru článků ( viz Link ), který považujeme za relevantní soubor textů. Pana Větrovce jsme nijak nekádrovali ( stejně jako jakéhokoli jiného autora) a o přetisku rozhodla pouze relevance publikovaného souboru.

Není tedy pravdou, že by byl členem redakce.

Přetisk tohoto souboru článků byl domluven s webem E-islam, jak se můžete dočíst na konci každého přetištěného textu. Stejně tak postupujeme i u ostatních autorů. K tomu je třeba dodat:

Obdržíme-li relevantní text, bez ohledu na osobu autora, zveřejníme ho, a to včetně zdroje. Rozhoduje pouze relevance samotného textu.

Autory nekádrujeme a také nejsme odpovědní za jakékoli jejich aktivity.

Na podobné bázi probíhá spolupráce s webem Hate Free Culture, tedy pouze a jen na přetisku vybraných textů ( z tohoto důvodu jsme HFC zařadili mezi “Partnery”). S Hate Free ale nejsme v jakémkoli jiném spojení, organizačním ani personálním, stejně tak nejsme tímto webem finančně ani jinak podporováni. Z toho vyplývá, že propojení, na které upozorňuje IVČRN, neexistuje.

Fakt 2:

To, že existuje více autorů, neznamená že spolupracují. Nic na tom nezmění ani tvrzení IVČRN které říká, že vydá-li médium X text autora A a zároveň autora B, znamená to, že autoři A a B kamarádi a spolupracovníci jsou.

Aplikací této svérázné metody totiž můžeme záhy zjistit, že hovoří-li v Událostech ČT nejdříve pan Kalousek a posléze pan Babiš, nutně z toho vyplývá, že tito dva spolupracují. Nebo je třeba obvinit pana Konvičku ze spolupráce s pány Bémem, Macháčkem či Dientsbierem jen proto, že všichni vystoupili v DVDV?

Fakt 3:

Výraz “Partnerské weby” nebo “Partneři” jsme používali jako termín pro čestné přiznání zdrojů. Abychom dále detektivy z IVČRN nemátli a předešli dalším spekulacím, rozhodli jsme se toto omezit na “Zdroje”. Tímto uznáváme, že původní označení “partnerství” mohlo být vnímáno jako zavádějící, ačkoli se nejednalo o nic jiného, než o již zmíněné přiznání zdrojů.

Zdroje:

Screenshot inkriminovaného článku z webu IVČRN ( 9.10.2015 )

Článek následně převzal server Europortal, zaštítěný mj. samotným Václavem Klausem. Screenshot z webu Europortal ( 14.10.2015 )

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
redakce

Tým manipulatori.cz

Recent Posts

Ne, Ukrajinka nevyhrála mistrovství světa v sexu

Prokremelští aktivisté se snaží vytvořit obraz Ukrajiny jako dekadentní země bez morálních zábran. V tomto…

22 hodin ago

Litevský chlapec jako oběť české munice? Trikolora se za nesmysl neomluvila

Jak už jsme psali, sociální sítě v Česku zaplavila fotografie posmutnělé chlapecké tváře provázené popiskem:…

2 dny ago

Za socialismu prý bylo všechno lepší. I popelnice

Starší generace často nejen na sociálních sítích vzpomíná, co prý vše bylo za komunismu lepší.…

2 dny ago

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

3 dny ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

4 dny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

5 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google