Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

V Rusku protestuje proti Česku Mladá garda Jednotného Ruska. Protestovala navíc před rokem

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Například Petra Rédová a mnoho dalších sdíleli informaci, že v Rusku prý protestují proti Česku. „Češi přestaňte nám vraždit děti, ženy ! Češi, přestaňte dodávat zbraně ,munici a žoldáky! Češi jsou agresoři a vrazi!“ stojí na transparentech. Jestli si ovšem myslíte, že se jedná o nějaký spontánní protest ruského obyvatelstva, jste na omylu. Ve skutečnosti se jedná o akce mládežnické organizace vládnoucí strany Vladimira Putina Jednotné Rusko.

Co tedy o akci píší tamní média, v tomto případě státní tisková agentura RIA Novosti? Asi 100 aktivistů ´Mladé gardy Jednotného Ruska´ a ´Dobrovolnické roty bojového bratrstva´ se zúčastnilo shromáždění u českého velvyslanectví v Moskvě v Den znovusjednocení Krymu s Ruskem, informoval zpravodaj RIA Novosti. Tisková služba Mladé gardy Jednotného Ruska již dříve sdělila agentuře RIA Novosti, že v Den znovusjednocení Krymu s Ruskem je plánována rozsáhlá akce na 20 ambasádách nepřátelských zemí,“ píše agentura známá tím, že šíří ruskou propagandu.

Fotografie z akce jsou navíc rok staré. Článek o akci vyšel 18. března 2023, v článku je i video, ze kterého je zřejmé, že aktuálně šířená fotografie pochází právě z tohoto shromáždění z roku 2023. Letos žádný podobný protest neuspořádali. Není to navíc poprvé, kdy mladí aktivisté vládnoucí strany takto protestují před ambasádami. Dělo se tak už v době, kdy Rusko oficiálně neútočilo na Ukrajinu. Například v roce 2020 uspořádali před ambasádami Maďarska, Slovenska, České republiky, Litvy, Moldavska, Rumunska, Estonska, Lotyšska a Ukrajiny výstavu, kde připomínají, že nás prý zachránili v 2. světové válce. Podobná akce se konala i 8. května 2022. „Více než 5 000 aktivistů Mladé gardy Jednotného Ruska (MGER) a Dobrovolnické roty uspořádalo v neděli shromáždění na 14 zahraničních ambasádách v Moskvě a vyzvalo evropské země, aby zachovaly historickou pravdu o Velké vlastenecké válce,“ psala agentura TASS.

Není tedy divu, že rok starý protest mládežnické organizace vládnoucí strany nikoho v Česku, krom prokremelských aktivistů, nezajímá.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Kolektiv autorů Manipulátoři.cz

Share
Published by
Kolektiv autorů Manipulátoři.cz

Recent Posts

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

1 hodinu ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

1 dnem ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

2 dny ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

2 dny ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

3 dny ago

Za co všechno může být souzen Pavel Zítko?

Asi všichni zaznamenali zprávu, že dezinformátora Pavla Zítka hledá policie. Podle dostupných informací o zadržení…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google