Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Komunikace

Rusko: Vymývání mozků v Armádě mládeže

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Poslední dosud existující svobodné ruské médium Novaja gazeta (drží jen proto, že nepíše o válce na Ukrajině jako o válce, ale pouze jako speciální operaci, přičemž toto označení je zásadně v uvozovkách) přinesla 9. března rozhovor s ruským šesťákem pořízený ještě před ruskou intervencí na Ukrajinu. Přeložili jsme celý článek, aby naši čtenáři věděli, co můžeme od „obyčejných Rusů“ čekat, pokud děti mají už ve 12 letech zcela vymytý mozek. O tom, co je zač Armáda mládeže, tato ruská obdoba Hitlerjugend, více zde.

Svět ve světlých přilbách

Rozhovor se žákem šesté třídy – členem Armády mládeže v předvečer ruské speciální operace

Tento článek byl publikován v čísle 24 dne 9. března 2022.

Chlapci je 12 let, je Rus, žije v Krasnojarsku.

Rozborku a sborku útočné pušky zvládnu za 1 minutu 30 sekund. A obecně je potřeba stihnout to do 30 sekund.

Proč?

Když se ve válce zasekne na bitevním poli, co uděláte? Budete ho rozebírat 5 minut? Pokud se po přebití zasekne, pak máte problém – nezaklesla se pružina.

Kam? Jaká pružina?

Tak se jmenuje ta součástka. Pružina jezdí po vodítku. Jestli se nezaklesne, tak se puška zasekne. K tomu je zapotřebí speciální školení – rozborka-sborka za 30 sekund. Neměl jsem problém, že by mi se pružina nezaklesla správně.

Poslouchá tě ta pružina?

Ano (smích).

A k čemu vám to všechno ve škole je?

Nevím. Připravují nás. Předpokládá se, že až nám bude 14 let a bude velká válka u Krasnojarsku, pošlou nás do ní. Dokonce jsme složili přísahu.

A co stojí v té přísaze?

No, že souhlasíme. Že když to bude potřeba, tak půjdeme.

Kam?

Na bojiště, kamkoli.

Nyní obvykle bojuje spíše technika. Drony, bezpilotní stroje…

Pěchota bude vždy potřeba. Dron letí – hned ho vidíte. Sestřelíte ho a konec. Ale člověka v maskáčích si v trávě hned nevšimnete… No, já nevím, připravují nás, to je všechno.

A kdy to začalo, od 5. třídy?

Ano.

A jak? Pozvali si vás?

Sami jsme se přihlásili. Máme bývalého učitele, třídního učitele od první do páté třídy, vede Armádu mládeže. Klidně si vzal kluky z naší třídy … Chtěl nás zabít … Jedna útočná puška se střelným prachem a nábojnicemi váží 5 kg. Neprůstřelná vesta 5, kanady, sumka s nábojnicemi a granáty, nechybí ani kádéčko – přesně 15 kilogramů.

Dají vám tam uniformu?

Tu si člověk musí koupit. Uniforma stojí 7 tisíc. Ale když je například strážní nemají, tak jim dají. Ale obecně…

Pokud budou rodiče souhlasit, měli by ji koupit?

Ano. Naši mi ji koupí. Kamarádovi už rodiče koupili. Kurva, to bylo utrpení: kanady jsou těžké, je tam železo – tady (ukazuje). Kamarád říká: proč? Kopl do obrubníku, málem si zlomil prsty. Křičel: proč? Říkám: aby botu neprostřelili.

Střela se odrazí od holeně do čela – a prásk. Do brady – bác, a jakej jsi byl.

Ale kanady zůstanou netknuté.

(Smích.)

Cvičíte tam?

Ano, jednou týdně. Střílíme z pušky, rozebíráme útočnou pušku, probíráme vojenské záležitosti.

Baví tě to?

Ano.

Jak ti to pomůže do budoucna?

No, když tě povolají do armády, přijdeš s povolávacím rozkazem a průkazkou Armády mládeže, nepošlou tě do slabých jednotek, ale do výsadkových sil, k nejlepšímu vojsku – protože máš za sebou přípravu.

Chtěl bys být vojákem z povolání?

Nevím, když o tom přemýšlím, někdy mám chuť, někdy ne.

Na čem to závisí?

Když bude válka – nebudu mít chuť, když nebude – bude mít chuť.

(Následuje dlouhé povídání o počítačových hrách, střílečkách.)

No, co teď? Říkáš, že to začalo?

Podle všeho Putin teď vyjednává, no, říká nám, že vyjednává s Ukrajinou. Už odvádějí lidi. A ještě potřebují ten Krym – Ukrajina. Potřebují zpátky svůj Krym, mají ho po ruce. Svůj soukromý ostrov. Už letos začali bojovat, vyhrožovali. Pak se všechno rozešlo a teď se všechno nažhavuje. 19. února ve 4 hodiny ráno byly na město svrženy dvě bomby. Na Doněck. A zemřel první ruský voják. Zjevně to všechno dělají Američané.

A k čemu by jim to bylo?

A oni, rozumějte, potřebují… Ukrajina obsadí Doněck a Američané si v Doněcku zřídí základnu. A budou se pořád víc přibližovat k Rusku. Američané už mají základnu v Gruzii. Byly zprávy, slyšel jsem, že nad Černým mořem hlídkovala americká stíhačka.

No, proč ne? Moře je společné.

Ano, ale Američané už vyhlížejí, jak zaútočit. A proč jsou naše bojové jednotky, Rusko, v Abcházii, proč jsou pořád ještě v Doněcku? Aby tam nepustili Američany. Na Ukrajině už jsou americké jednotky a základny. A zjevně to celé odstartovala Amerika. Tlačili na Ukrajinu: budete mít takový kousek a Doněck bude váš (a Doněck byl nejprve sám za sebe, potom požádal o připojení k Rusku. Protože je mu zatěžko přežít, je malý a je tam velká země poblíž). A vybojujeme Krym a Krym bude váš, pokud vyhrajeme, a celé Rusko bude vaše. A Ukrajina se rozhodla jít do války. Ti, co přemluvili Ukrajinu, byli jednoznačně mistři svého řemesla.

Přepokládá se, že s tím Ukrajina nemá nic společného, ​​Američané jsou všude.

A co chtějí?

Potřebují být blíž Rusku. Budou se k Rusku stále přibližovat. A pak, když už bude kolem Ruska hodně lidí, chtějí zaútočit.

Proč?

No, vždyť jsou… Jak vám to mám říct. Takový velký kus. Když jsme prodali Američanům… No, rozumíte… Už dávno. Jak se jmenuje ten ostrov?

Aljaška?

Ano. Uvědomili si, že pokud má Rusko Aljašku, znamená to, že má stále mnoho takových lahůdek. Se spoustou mědi, diamantů, zlata. A benz… a ropou, plynu. Potřebují to a Američané touží se toho zmocnit.

Vždyť to stejně všechno prodáváme.

Oni to potřebují dostat zadarmo. A ještě na tom vydělávat. A jdou a jdou, ale, jak si vzpomínám, říkali nám, že bez ohledu na to, že ne špión – ruští novináři – se dostali do Ameriky a se skrytou kamerou se zúčastnili vzpoury proti Rusku. A tam prezident řekl: „Zabijme Rusko!“ A nejen politici, všichni obyvatelé se přidávali: „Zabijme Rusko, zabijme Rusko.“ V Americe nemají rádi Rusy. A Putin nesnáší amerického.

Prezidenta?

Ano. Při schůzce ho americký prezident urážel a vyhrožoval, že shodí jaderné bomby. A kvůli tomu se pohádali a teď se hádají, hádají a jakoby… Ale Amerika nemůže pochopit, že je nás víc. V Rusku určitě je 500 000 jaderných bomb. V každém městečku, těch je tisíc, je zásoba 20 bomb. Pokud vezmeme třeba jen dvě města a poletíme na Ameriku, Amerika prostě nepřežije. Ale Putin chápe, že když to hodí na Ameriku, všechno bude za oceánem, bez ohledu na dva oceány… Proč se smějete?

Atlantik a Pacifik?

Ano, poblíž. A veškerá jaderná energie se rozšíří po oceánu. Přes oceány. Ryby budou chcípat. Chápeme, že nemá smysl plýtvat na ně jadernými bombami. Ale Amerika to nechápe: jádra se rozptýlí po celém Rusku.

Radiace?

Ano, radiace. A je to, nebudou tam moci žít.

Kdo?

Američané, pokud shodí bomby a zmocní se Ruska, stejně tam nebudou moci žít.

Myslím, že to nebude moci nikdo.

Ano. Bude to prostě Černobyl. Jen opuštěné staré město. Nikdo nebude mít prospěch, pokud svrhnou jadernou bombu.

Jak to všechno skončí, co myslíš?

Pokud ukrajinský prezident poslechne Putina, žádná válka nebude. A když poslechne Američany, válka bude. A velmi krutá. Rusko má výhodu – těžce obrněná vozidla. Jsou tam nejrůznější nová zařízení, vylepšené střelivo, odstřelovací pušky. Čína má dobré vojáky, je jich hodně, jsou napřed kvůli vojákům. Ale čínský tank může prorazit ruský tank pouze pěti ranami. A máme tu i útočnou pušku kalašnikov. Když se s ní potopíš do vody a zase vyjdeš ven, bude střílet. Začne ještě zpod hladiny. A Američané mají M-4: tam je to vyřízeno hned, voda namočí střelný prach a nestřílí. (Podrobně vysvětluje mechanické nuance převahy ruských zbraní.) Američané nabízejí své zbraně, ale Kyjev by si to měl rozmyslet.

Když budou bojovat někde v bažině, Rus se potopí s útočnou puškou a té se nic nestane, Ukrajinec se potopí s M-4, vyleze ven a samopal nebude střílet.

Teoreticky Ukrajina používá útočnou pušku kalašnikov, ale mají zastaralou verzi. Často se zasekává. (Vypráví proč, opět různé mudrování o pružinách.) Ukrajina prohraje ve zbraních, v technice. Ruské tanky jsou jedničky, ty nelze prostřelit.

Rusko nemá chuť bojovat s Ukrajinou. Když ale americké jednotky vstoupily na Ukrajinu, přestala milovat Rusko. Aby toho dosáhli v 21. století, jako chytří lidé – ne, musí bojovat. No, pak to všechno prohrají, ztratí spoustu lidí a vlastně všechno. A navíc Ukrajina zůstane naše. A Ukrajina, když se vzdá, evidentně se jí někdo zmocní. […] Ruské jednotky jsou umístěny v Abcházii. Kdyby tam nebyly, už dávno tam vtrhli Američané. Ale na hranici stojí tolik ruských vojáků! Říká se, že je tam taková lahůdka, takové počasí a Američané by to určitě už dávno obsadili. Kdyby tam nebylo Rusko, byli by tam už Američané. A Rusko nepotřebuje, aby blízko něho byli Američané. Protože Putin chápe, že když budou Američané poblíž, nepojde z toho nic dobrého.

Proč?

No, protože uvidí, jaké je Rusko. Dojedou až na hranici a uvidí, jak je Rusko velké. Ne velké, ale všechno je to vidět – domy, a je zřejmé, že toho všeho se dá zmocnit. A půjdou do války. Učitel nám to řekl ve třídě a všichni kluci hned: „Američani jsou buzeranti!“ A začali bouchat do lavic, začali vyvádět. Učitel se tak díval…

Na co v tu chvíli myslel?

Nevím… Zdivočelé děti, asi si řekl… Ani nevím, proč se vlastně Amerika vměšuje do záležitostí Ukrajiny a Ruska. No, nemají tak velké území, ale něco mají. Žijte si tam u sebe. Další země máte blíž – třeba Španělsko. Zmocněte se jich. Proč sem lezete? Svrhli jadernou bombu na Japonsko. Na konci druhé světové války se Američané rozhodli otestovat jadernou bombu na lidech. Na Nagasaki byla svržena malá, slabá bomba, „Chlapeček“, lidé přežili. A shodili „Tlouštíka“ na Hirošimu, takže tam všechno rozbil. „Chlapeček“ zabil polovinu lidí, byl jako tento stůl a „Tlouštík“ nechal naživu jen málo lidí. Byl to jako tahle místnost. To bylo tolik jádra. Dá se říct, jak vybuchl Černobyl. Podle všeho nyní kolují zprávy, že i za to mohou Američané.

V Černobylu?

Ano. Protože se tam přijela na tento jaderný reaktor podívat americká komise. A teď přemýšlejí, najednou tam něco schválně uřízli, nainstalovali. Protože ztráta Černobylu znamená ztrátu v obraně Ukrajiny. Scvrkne se na malé městečko, všichni odtamtud odejdou, už bude možné bombardovat – takhle se Američané připravovali na válku. No to bylo jako po druhé světové válce – Černobyl?

Čtyřicet let potom. V roce 1986.

Vždyť vidíte! Ano, ano, ano. Viděli v Japonsku, jak funguje jaderná bomba, a byli tam dva, ne, čtyři Tlouštíci, a v tu chvíli pochopili, že budou mít šanci zaútočit na Ukrajinu. Tak to tam uřízli, nainstalovali speciální senzor, odjeli a zmáčkli tlačítko. A všechno vybouchlo. Má se za to, že se připravovali, za týden tam měli přiletět a zahájit válku. Na Ukrajinu ale hned druhý den vstoupily ruské jednotky.

Ukrajina jako byla součástí Sovětského svazu?

Samozřejmě.

Tak vidíte. A Sovětský svaz poslal vojáky do Černobylu. Všechny odvezli. A Američané pochopili, že neměli štěstí. Nepovedlo se jim to. Ale oni to nutně potřebují! Chtějí pokračovat ve svých plánech, chtějí je dokončit. Má se za to, že černobylský reaktor byl největší na planetě, a schválně ten se rozhodli vyhodit do povětří, protože si uvědomili, že dojde k velkému výbuchu a nezůstanou tam žádní lidé, Ukrajina se hne. Ale sovětská vojska jim v tom zabránila. A teď Američané vyhrožují jadernou bombou, protože to potřebují dokončit. Ale to jim nevyjde.

Odkud to všechno víš?

Tak, máme učitele…

Politicky vás informuje?

Ano, i když je to tajná informace… ještě jsem vám neřekl všechno. Mám tolik…

Nepřátelé kolem dokola?

Ano. Rusko má velmi málo přátel, ale velmi mnoho nepřátel.

A proč je to tak, co si o tom myslíš?

Protože máme hodně materi…

Čeho?

No, užitečných zdrojů. Víte, jaké je nejhlubší jezero? Bajkal. A za Bajkalem je spousta všeho. Kvůli diamantům, uhlí, ropě. Není divu, že sem přišli Němci. Do Stalingradu přišli jen proto, že tamtudy projížděly vlaky s ropou. Číňané chtěli zaútočit, ale chápou, že od nich kupujeme jídlo, oni dělají své instantní polívky, my je odebíráme a dáváme jim dříví, dodáváme jim vodu z Bajkalu, uhlí a plyn. Číňané řekli, že nám pomohou s válkou, pokud začne nějaká velká s Amerikou. Ale nikdo neví: pomohou – nepomohou? Nebo začnou válku sami? Vždyť Japonsko chce určitě zaútočit na Rusko, touží po tom.

Proč?

Ale, sebrali jsme jim malé ostrovy. A jich je hodně, ty ostrovy potřebují. Teď se v Japonsku začaly probouzet sopky, také potřebují někam utéct. Ale chápou, že jich je hodně a Rusko je větší.

Ponecháváme bez komentáře.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Miloš Kadlec

Share
Published by
Miloš Kadlec

Recent Posts

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

12 hodin ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

16 hodin ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

2 dny ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

2 dny ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

3 dny ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google