Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

OBRAZEM: Babišův novinář Petr Holec

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Petr Holec už za svého působení v Info.cz vyjadřoval sympatie k bývalému agentovi StB Babišovi (systematicky tehdy útočil proti iniciativě Milion chvilek pro demokracii, kterou označil za sektu). Nyní je zaměstnancem holdingu Agrofert (publikuje v MF DNES), točí videa pro internetovou televizi XTV Lubomíra „Xavera“ Veselého a rovněž zveřejňuje své příspěvky na platformě Gazetisto.

Pro účely tohoto textu jsme se ale zaměřili na výsek Holcova působení na sociální síti Twitter od okamžiku předcházejícího oznámení kandidatury Andrejem Babiše.

Pořídili jsme řadu screenshotů, které ukazují imanentní spojitost lží aktuálně šířených Babišem a jeho mediálním týmem s mentálními produkty Petra Holce. I u Holce je vidět provázanost s prokremelským světem, jak ukazuje zejména vyjadřování o Ukrajině odvolávkami na kremelského poskoka Orbána, používání pojmu „rusobijec“ (rusofob už by asi příliš zavánělo Putinem) či podpora Petra Druláka. Naprosto nesmyslné je odvolávání se na ekonoma Sachse a jeho nekompetentní vyjádření o válce na Ukrajině (které je stejně odborné jako vyjádření libovolného českého dentisty nebo kanoisty). V této linii Holec pokračuje odkazy na jiného ruského proponenta Václava Klause nebo sdílením prokremelských fejkových účtů, jako je „Carlo Pedersoli“, „Jiří Štěpánek“, „Pozorovatel“ či známých dezinformátorů, jako jsou Walter Kraft (s padělanou fotografií Bidena a Zelenského), Igor Chaun nebo Tomáš Tyl (= právník s logem Trikolory, který aktuálně sdílel zfalšované video s Petrem Pavlem). To vše je samozřejmě kořeněno arogantními výpady proti vládě, bláboly o cenzuře a sprostými urážkami vůči komukoli nebo zpochybňováním Petra Pavla nejen jako vojáka (viz zmínka o Chocholouškovi). To, že se vysmíval Danuši Nerudové za přeřek „člověky“, který ostatně ihned opravila, úroveň Petra Holce jen dokresluje.

Pro tento tip novinařů existuje německé slovo „Journaille“ vzniklé spojením slov Journalist (novinář) a Kanaille (kanálie). Podle ho slovníku Duden jde o novináře, kteří pořádají štvanice a jsou zaměřeni pouze na šíření pomlouvačných a obdobných zpráv. Je také používán k označení bulvární žurnalistiky a žlutého tisku.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Miloš Kadlec

Recent Posts

Ne, Ukrajinka nevyhrála mistrovství světa v sexu

Prokremelští aktivisté se snaží vytvořit obraz Ukrajiny jako dekadentní země bez morálních zábran. V tomto…

18 hodin ago

Litevský chlapec jako oběť české munice? Trikolora se za nesmysl neomluvila

Jak už jsme psali, sociální sítě v Česku zaplavila fotografie posmutnělé chlapecké tváře provázené popiskem:…

1 dnem ago

Za socialismu prý bylo všechno lepší. I popelnice

Starší generace často nejen na sociálních sítích vzpomíná, co prý vše bylo za komunismu lepší.…

2 dny ago

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

3 dny ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

4 dny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google