Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: HumorLidé

Muž, který uvěřil dezinformacím o 5G sítích, způsobil škodu za 700 tisíc

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Policie obvinila jednatřicetiletého muže kvůli poškození devíti vysílačů tuzemských mobilních operátorů v okolí Jihlavy. Podle vyšetřovatelů možná podlehl dezinformacím o údajné škodlivosti mobilních 5G sítí. Nyní je ve vazbě a hrozí mu až šest let vězení. Způsobená škoda se vyšplhala až na téměř 700 tisíc korun. Bizarní na celé věci je navíc i to, že v Jihlavě se prakticky 5G vysílače nenachází

Podezřelého muže kriminalisté vypátrali a zadrželi minulý týden. Zadržený muž skončil v policejní cele. Měl u sebe předměty určené ke spáchání trestné činnosti, jednalo se mimo jiné o pákové kleště, předměty kriminalisté zajistili.

Zadržený muž byl obviněn z toho, že v době od září do začátku minulého týdne poškodil v devíti případech v různých lokalitách v Jihlavě a okolí města vysílače. V jednom případě se ve stejný den dopustil činu během večera na třech různých místech. V některých objektech vysílačů byl opakovaně. Muž se do oplocených objektů vloupával převážně ve večerních hodinách. V prostoru vysílače poté poškodil kabely a způsobil tak poruchu provozu obecně prospěšného zařízení. Od signálu totiž odpojil tisíce lidí, kteří se tak nemohli dovolat ani na integrovaný záchranný systém.

Obviněný jednatřicetiletý muž byl v minulosti již soudně trestán, naposledy letos na jaře. Až do první poloviny roku 2024 byl ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Dále je vyšetřovaný v souvislosti s fyzickým napadením pětadvacetiletého muže, kterého v červnu v Jihlavě na ulici před domem náhle opakovaně udeřil pěstí, a v dalším útoku mu museli zabránit jiní přítomní lidé.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

6 hodin ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

14 hodin ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

2 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

2 dny ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

3 dny ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google