Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Lidé

Marek Kaleta podpořil Rajchla a Ševčíka

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Nejprve sportovec, poté rapper a nyní motivátor Marek Kaleta, který vystupuje pod přezdívkou Marcus Revolta nebo Marcus X Double, podpořil Jindřicha Rajchla a děkana Miroslava Ševčíka. Ve videu nezapomněl opomenout nesmyslné konspirační teorie o novém světovém řádu. Podle Revolty nutí mladé lidi brát drogy a nezajímat se o svět.

V této souvislosti je nutné připomenout, kdo Kaleta je. Kaleta se na sociálních sítích pohybuje už více než deset let. Nejdříve vstoupil do povědomí sledujících díky svým sportovním videím a volnému sdružení SebeRevolta, které propagovalo zdravý životní styl a cvičení venku a na workoutových hřištích. Na tom by nebylo nic špatného.

Kritizovaný byl i za to, že skrze své motivační přednášky, ve kterých lidem radil, že dobrým zdrojem pro vydělávání peněz jsou i multilevelové firmy. Třeba takové, jako je ta jeho. Ve svém projektu Energy Revolution lákal na finanční stabilitu a právě pasivní příjmy.

Původně také působil jako moderní duchovní, který se snažil svými texty lidem dokázat, že bohatství není vše. Teď ale otočil názory o 180 stupňů. Stal se z něj finanční šíbr a motivátor, který se živí tím, že lidem radí, jak co nejvíce zbohatnout.

Nejodpornější jsou však jeho konspirace nejen o novém světovém řádu. Revolta ve svých textech brojil proti nadvládě bankéřů, elit a proti Novému světovému řádu. Čerpal z konspiračních webů, nejrůznějších dokumentů, ale inspirací mu byly podle jeho slov i přednášky sociologa Jana Kellera, které navštěvoval na nikdy nedokončené vysoké škole. V jednom z rozhovorů také popisuje, že volil stranu Svobody a přímé demokracie Tomia Okamury.

Příklad Kalety ukazuje, jaké lidi přitahuje Jindřich Rajchl. Jsou to lidé, kteří šíří mezi mladými lidmi bludy a zároveň jim slibují, že zázračně zbohatnou.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

7 hodin ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

1 dnem ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

2 dny ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

2 dny ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

3 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google