Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: PolitikaSlovensko

Kotlebovci zneužívají i tragédii v Prešově. Popírají fyzikální zákony

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Lidová strana Naše Slovensko (ĽSNS) v předvolební kampani zneužívá nejen vymyšlená fakta o menšinách, jiných politicích, ale nově i tragédii v Prešově, kde v prosinci v panelovém domě vybuchl plyn.

V předvolebním čísle stranických novin ĽSNS jeden z kandidátů tvrdí, že kdyby měli hasiči k dispozici delší žebřík, tak nemuselo zemřít tolik lidí. Zároveň slibuje, že po zvolení okamžitě takovou výškovou techniku pro hasiče zajistí.

Pravda je taková, že techniku, o níž ĽSNS tvrdí, že ji hasiči nemají, vlastně deset let mají. Jedná se hned o několik automobilových otočných žebříků, které mohou zashovat do výšky 12poschoďového domu, tedy ve výšce přibližně 40 metrů. Dva z nich byly použity i v Prešově, přičemž na místě byl i jeden menší. Hasiči už několikrát vysvětlili, že v dané situaci by nepomohl ani, obrazně řečeno, žebřík do nebe. Problém totiž nebyl v dostatečně dlouhém žebříku, ale v okolí vybuchlého a nestabilního paneláku, kde kvůli suti a měkkému podloží nebylo jak rozložit těžkou výškovou techniku. Zkrátka, kombinace výbuchu, požáru, zničení únikových cest, poškození statiky budovy a nekvalitní podloží v okolí budovy pomoc velmi komplikovaly.

Podle prezidenta Hasičského a záchranného sboru Pavla Nereče se jednalo o nejtěžší zásah v historii Slovenska. „Chtěli bychom vyzvat veřejnost a média, aby přestali spekulovat, o tom co a jak mělo být učiněno a neživili spekulace pseudoodborníků. Hasič jede na každý zásah s tím, že riskuje vlastní život, aby pomohl a chránil občany této země,“ oznámil Pavol Nereča těsně po tragédii.

Lidé kolem Kotleby nadále bezdůvodně kritizují zásah záchranářů a šíří fámy o chybějícím vybavení hasičů. Kromě zneužívání této události v předvolební kampani a slibování řešení neexistujícího problému si tedy buď nechtějí uvědomit, že i výsuvné plošiny či žebříky mají své limity. Jednoduše fyzika funguje i v případě, kdy s tím Kotlebovci nesouhlasí.

Článek původně vyšel na webu Antipropaganda.sk

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Antipropaganda.sk

Recent Posts

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

5 hodin ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

23 hodin ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

1 dnem ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

2 dny ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

3 dny ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google