Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Hoax

HOAX: “Uprchlíci” v objektu staré úšovické školy v Mariánských Lázních

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Snad žádné téma v poslední době nevyvolalo v Mariánských Lázních takový poprask, jako “uprchlíci” v objektu staré úšovické školy. Jak se však ukázalo, jde o rumunské pracovníky, kteří jsou zaměstnáni v borské průmyslové zóně. I přesto se na lokalitu zaměří městští policisté.

Příspěvek s fotografiemi osob u objektu bývalé školy na sociálních sítích během tří hodin nasbíral přes 630 sdílení, stovky rozhořčených komentářů a také zásadní obrat.

„V objektu staré úšovické školy současní majitelé ubytovali zahraniční agenturní zaměstnance. Tyto pracovníky najala pracovní agentura Trenkwalder. Dle jejich sdělení osoby pracují v Boru u Tachova, resp. ve firmách v areálu CTParku” informoval starosta Petr Třešňák, který podrobnosti zjišťoval. „Dle sdělení Policie ČR byly osoby prověřeny cizineckou policií a ta žádné „závadové“ osoby nezjistila. Všichni jsou občany EU a Schengenského prostoru,” podotkl.

Na podnět města Mariánské Lázně bylo také prověřeno využití budovy v souladu se stavebním zákonem. Podle stavebního úřadu byla v objektu povolena pouze změna tělocvičny na dílnu a bylo získáno stavební povolení na jeden podkrovní byt. Podle územního plánu lze objekt rekolaudovat na ubytovnu, zažádáno o to však nikdy nebylo. V nejbližší době zde tak proběhne místní šetření ze strany stavebního úřadu.

„Jako starosta města a velitel městské policie jsem požádal strážníky, aby této oblasti věnovali zvýšenou pozornost,“ dodal starosta s tím, že občanům děkuje za rychlé upozornění na situaci. Případné podněty můžete hlásit na telefonním čísle +420 354 922 166.

Objekt školy prodalo město v roce 2011 společnosti Zahradní a parková spol. s r.o., (zastupitelstvo krok schválilo usnesením ZM/229/11, smlouva byla ošetřena zákazem prodeje po dobu 5 let). Ta budovu prodala současnému majiteli Roffe Tomerovi, který bydlí v Izraeli. V Mariánských Lázních jej zastupuje JUDr. Soleh.

Převzato z Facebookových stránek města Mariánské Lázně

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Rajchl dává za příklad Rumunsko, to se však euro chystá přijmout

Předseda PRO Jindřich Rajchl se netají, že je odpůrcem toho, aby Česká republika přijala měnu…

16 hodin ago

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

2 dny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

2 dny ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

3 dny ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

4 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

4 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google