Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: MonitoringPravda

HHC je skutečným problémem nejen v Karlových Varech

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Když jsme nedávno varovali před poplašnými zprávami o různých vozidlech s řidiči ohrožujícími děti, musíme také poznamenat, že ne všechny takové zprávy jsou nepravdivé. Sociálními sítěmi a obecně internetem se šíří zpráva, že do karlovarské krajské nemocnice byly krátce po sobě přijaty čtyři děti, kteří se předávkovaly (nebo otrávily) látkou HHC. Děti měly být v bezvědomí a to po konzumaci gumových medvídků s touto látkou. Věc se zakládá na pravdě a potvrdila nám ji karlovarská nemocnice.

“Bohužel tuto zprávu musím potvrdit. Za měsíc leden evidujeme 4 případy předávkování dětí/mladistvých látkou HHC (gumoví medvídci),” napsala nám Markéta Singerová. Věc potvrdila také policie s tím, že šlo o žáky základní školy.

Nejen v Karlových Varech se nachází automaty, kde si lze tyto přípravky s látkou HHC koupit. Látka HHC je skutečně náhražkou THC, kterou obsahuje marihuana, a jeho konzumace může být opravdu nebezpečná. Velké nebezpečí představuje kombinace HHC s alkoholem, léky nebo jinými látkami. Důsledkem takových kombinací je často znásobení jejich účinků, a to zejména těch vedlejších.

Tento problém neřeší jen v Karlových Varech. Primář bohnické psychiatrické nemocnice se také setkal s případy silné intoxikace látkou HHC. Zkušenosti s intoxikací mají i v jiných nemocnicích. Podle Adiktologické ambulance v Olomouci HHC skutečně mj. může způsobit „závratě při vstávání, což zvyšuje riziko omdlení a pádu.“

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Statistiky dokazují, že očkování úmrtnost nezvýšilo

Na sociálních sítích se stále dočteme o údajných „turborakovinách“ nebo o epidemii náhlých úmrtí mezi…

55 minutami ago

Je diskuze o ploché zemi na veřejnoprávních médiích výrazem svobody nebo naprosté absurdity?

Na příkladu toho, co na Slovensku Ficova vláda předvádí, jaké lidi dokáže obsazovat do vysokých…

15 hodin ago

Český červený kříž nenabízí zdarma ani online kurzy, ani zubní implantáty

Na Facebooku můžeme nalézt spoustu podvodných stránek. Nyní se podvodníci rozhodli zneužít jméno Českého červeného…

1 dnem ago

AstraZeneca sama požádala o stažení vakcín kvůli nezájmu. Jsou modernější vakcíny

Jindřich Rajchl (PRO) a další zřejmě sází na hloupost svých čtenářů a na to, že…

2 dny ago

Simona Postlerová si stěžovala na postcovidový syndrom

Po každém úmrtí známé osobnosti se snaží dezinformátoři spojovat úmrtí s očkováním proti COVID-19. Ne…

2 dny ago

Jakub Jašek dál obdivuje Wagnerovce

Někteří lidé nechápou například 5 a půl letý trest pro Tomáše Čermáka za vyhrožování. Prokremelští…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google