Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Lidé

Duka o Bělorusku aneb slyší ještě kardinál Duka?

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Jeho Eminence, kardinál Dominik Duka se ve středu 12. srpna 2020 na svém facebookovém profilu vyjádřil k situaci v Bělorusku.

Jeho stanovisko zde uvádíme ve screenshotu:

Bohužel se zdá, že se otec arcibiskup nedrží evangelia svatého Marka, které v kapitole 4, verši 23 cituje Ježíše slovy „Kdo má uši k slyšení, slyš!“

Sotvakdo může hovořit o nepřehlednosti situace, když informace o nestydatém falšování voleb byly k dispozici už od začátku srpna, když servery TUT.BY, Naša niva či Nexta už před středou přinášely videa jasně ukazující, že silové složky v Bělorusku bezdůvodně mlátily novináře (zde, zde a zde), unášely lidi, tloukly naprosto nezúčastněné osoby, které se neúčastnily žádných demonstrací, kdy byl zastřelen neozbrojený  demonstrant, o kterém pak běloruští (a ruští) dezinformátoři tvrdili, že na policisty vrhl výbušninu, kdy policisté zeleným antonem suverénně přejeli člověka. Už v úterý 11. srpna novinář Tomáš Vlach přímo z Minska referoval pro DVTV o situaci. Velmi podrobné informace poskytoval i twitterový profil Roman M nebo novinář Alexandr Mitrofanov. Informace bylo možné najít i na BBC či Novoj gazetě.“ Informace podporující podvody a násilí mohly pocházet pouze od Lukašenkových a ruských propagandistů, jejichž  rétoriku u nás sdílely známé dezinformační weby jako Arfa nebo Protiproud.

Chování a vyjadřování Jeho Eminence vyvolává v posledních pěti letech stále větší otazníky. Zažili jsme již jeho vstup do pochybného spolku ČSBS v Lidicích, kterému šéfovala univerzální kandidátka do všech funkcí a velrybářka Bobošíková, jeho podporu kázání Petra Piťhy, které obsahovalo konspirační nesmysly, angažování Jiřího Ovčáčka ke čtení z Písma na Velký pátek v katedrále svatého Víta, sdílení dezinformací z webu Gatestone Institute a naposled zmatky kolem pamětní listiny, jež měla být vložena do Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí a k jejímuž podpisu Duka vedle prezidenta přizval i takové neosobnosti jako již zmíněnou Janu Bobošíkovou či Hanu Lipovskou (a předčitatele Ovčáčka). Nezbývá než trnout, jakého dalšího dna kardinál Duka dosáhne.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Miloš Kadlec

Recent Posts

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

4 hodiny ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

22 hodin ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

1 dnem ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

2 dny ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

3 dny ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google