Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

Blaha vydává za pomoci prokremelských médií knihu svých facebookových statusů

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Předseda parlamentního výboru pro evropské záležitosti a člen Směru-SD Ľuboš Blaha je na Facebooku velmi aktivní. Nyní se Blaha rozhodl své statusy vydat i knižně.

I přesto, že Blaha je členem vládní koalice, která ve svém programovém prohlášení deklaruje jasné prozápadní a proevropské směřování Slovenska, ve svých statusech často útočí na USA, Západ, NATO, či Ukrajinu. Naopak obhajuje Rusko a další autoritativní režimy například v Číně a ve Venezuele.

Nemá problém ani s obhajobou komunistické totality. Nedávno dokonce zesměšňoval komunistické politické vězně, kteří se setkali s americkým ministrem zahraničí Mikem Pompeiem během jeho návštěvy Slovenska. Blaha bývalé vězně nazval dědečky. Dodatečně se bránil, že nevěděl, o koho jde.

Blaha ve svých status záměrně využívá expresivní slova a je verbálně agresivní, aby tak vyvolal u čtenářů emoce a získal je tím na svou stranu. S fakty si přitom hlavu velmi neláme. Začátkem roku 2019 ho dokonce na jeho zavádění o bezpečnostní strategii SR muselo upozornit Ministerstvo zahraničních věcí.

Na domácí politické scéně útočí na prezidenta Kisku, opozici, nevládní organizace, standardní média (s prokremelskými a konspiračními problém nemá) a poslední době se přidal ke svým kolegům z koalice a vulgárně útočí stále více i na prezidentskou kandidátku Zuzanu Čaputovou.

Záměr sestavit knihu oznámil, jak jinak, na svém facebookovém profilu . Na vydání knihy se dohodl se společností Mayer media. Kniha má obsahovat ty najlajkovanejší příspěvky od léta 2018 do února 2019.

Kromě knihkupectví budou knihu prodávat i prokremelská média Extra plus a Hlavní zprávy, které dlouhodobě podporují Kotlebovce a v prezidentské kampani Kotlebu i Harabina. Zatím nevíme, zda i spolupráce s těmito médii je součástí hráze proti extremismu, kterou má tato vládní koalice představovat.

Jednatelkou Mayer media je Lenka Mayerová, která je zároveň šéfredaktorkou časopisu Extra plus. V minulosti Mayerová v tomto časopise spolupracovala s Pavlem Zelím, se kterým působila ještě v 90. letech ve veřejnoprávní STV. V roce 2012 kandidovala Mayerová v parlamentních volbách za KSS, Zelí za SNS.

V létě 2018 se časopis zviditelnil tím, že mu poskytl rozhovor bývalý premiér Fico. Události po vraždě Jana Kuciaka a Martiny Kušnírové v něm označil za pokus o státní převrat. Podobně jako ostatní slovenské prokremelské média stál časopis Extra plus po vraždě na straně vlády.

Se zajímavým protinávrhem přišel projekt Blbec.online, který na Facebooku monitoruje konspirace, dezinformace a extremistické profily a stránky. Jelikož Blaha je špička mezi těmito „demokratickými“ politiky, kteří nesouhlasné komentáře pod svými příspěvky mažou a následně uživatele blokují (za poslední měsíc vymazal Blaha přes 3000 komentářů , Harabin „jen“ necelých 1500), navrhl projekt Blbec.online, že vydá knihu těch nejlepších smazaných komentářů.

Zdroj:https://antipropaganda.sk/blaha-vydava-s-pomocou-prokremelskych-medii-knihu-svojich-facebookovych-statusov/

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Antipropaganda.sk

Recent Posts

Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací, varují zpravodajci a experti

„Rusko vydává nejméně 1,5 miliardy USD na šíření falešných zpráv a dezinformací o Ukrajině, volbách,…

2 hodiny ago

Kam se vydalo Slovensko? Kandidát na ředitele slovenské televize se ptal, zda existují důkazy, zda je země kulatá

Na Slovensku se dějí věci. Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal…

18 hodin ago

J. K. Rowlingová nekoupila žádný byt v Moskvě

I v českém prostředí se šíří zpráva, že známá spisovatelka J. K. Rowlingová koupila byt v Moskvě.…

1 dnem ago

„Osvobodili nás Rusové, obsadili Ukrajinci.“ Demagogie se stále šíří internetem

Příznivci Kremlu je stále šířena dezinterpretace historických událostí. Asi nejhloupějším lze nazvat argument, že v roce…

2 dny ago

Dohoda neobsahuje žádné vyslání vojáků ani vyhlášení stavu ohrožení

Česko domlouvá s Ukrajinou podobu bilaterální dohody o bezpečnostní spolupráci. Podobnou smlouvu už má, nebo…

3 dny ago

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google