Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

17. listopadu se bude v Praze protestovat proti šíření dezinformací i oslavovat

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Protesty i oslavy čekají účastníky 17. listopadu v Praze. Organizátoři se v rámci nich sjednotili do platformy pod názvem Festival svobody.

“Za pravdou je nutné si dnes stát více než kdy jindy. Velké množství alternativních médií, předvolební kampaň i vrchní představitelé našeho státu nás dovedli do situace, kdy je tento postoj nutné hlásat hlasitěji a hlasitěji, aby přehlušil lži, výmysly, hoaxy, polopravdy a fake news.

Tomu všemu se musíme bránit. A jeden z prostředků je i vyjít do ulic. Vyjít do ulic v den, který je pro nás tak důležitý. Sejdeme se 17. listopadu na Újezdě u památníku na počest obětí komunistického režimu. S proslovy u památníku vystoupí profesor Martin C. Putna, teolog Hayato Okamura, aktivista Jan Vrobel, politik Petr Kutílek a zástupci iniciativ Pulse of Europe a Češi pomáhají. Akce začíná v 15:00 na pražském Újezdě,” píší organizátoři demonstrace Pravda nemá alternativu.

“Na chvíli se zastavte a zamyslete se, jak dnes vypadá váš každodenní život. Studujete, pracujete tam, kde jste vždy chtěli, anebo sami podnikáte? Cestujete do zahraničí? Píšete, hrajete v kapele, chodíte do skautu anebo do kostela? A mohli byste tohle všechno i před osmadvaceti lety?

Na místě, kde to vše začalo, připravíme s desítkami účinkujících živé korzo plné bohatého kulturního programu a zajímavých lidí včetně vás všech. Připravíme tomuto dni oslavu, jakou si zaslouží a jakou podobné svátky dostávají jinde ve světě. Přijďte slavit s námi. Venkovní program poběží od 13:00 do 22:00 a následně se přesuneme do Rock Café, kde budou až do rána hrát další kapely a DJs,” píší organizátoři o oslavách na Národní třídě s názvem Korzo Národní.

“Každoročně si v listopadu připomínáme dny, kdy se naši spoluobčané postavili čelem totalitnímu režimu a bojovali za svobodu, demokracii a budoucnost naší země. Prožíváme nejdelší období svobody od založení Československa. Avšak hodnoty, na kterých je naše svoboda založena jsou především v posledních letech často zpochybňovány.

Abychom o svobodu nepřišli, chceme se postavit čelem strachu a lžím, šířeným extrémisty a populisty. Společně tak dáme hlasitě najevo, že si vybojované svobody a demokracie vážíme a nenecháme si ji vzít.
17. listopadu proběhnou v Praze i po celé republice koncerty, průvody, besedy a celá řada dalšího programu. Ulice a náměstí opět zaplní statisíce lidí. Budeme si připomínat významné okamžiky naší historie, upozorňovat na skutečné současné problémy a sdílet názory ohledně budoucnosti naší země,” oznamujeme Festival svobody 2017!

Celý Festival svobody zakončí Koncert pro budoucnost. “Oslovili jsme proto desítky hudebníků a osobnosti veřejného života, aby se v tento významný den každý sám za sebe vyjádřili k naší společné budoucnosti. Výsledkem je nabité pásmo koncertů a projevů,” píší organizátoři Festivalu svobody.

Přehled:

Celodenní program Korzo Národní:
https://www.facebook.com/events/2074514332777230/

11:00 Albertov: Uctění památky 17. listopadu na Albertově pod patronací studentů a absolventů UK
https://www.facebook.com/events/1945786715675671/

13:00 Sametové posvícení a následný alegorický průvod
https://www.facebook.com/events/234466053751714/

15:00 Demonstrace: Pravda nemá alternativa – demonstrace proti propagandě a dezinformacím, následný průvod přes hrad na Národní a na Koncert pro budoucnost (Vystoupí např. Martin C. Putna, Hayato Okamura a další) Začátek: Újezd
https://www.facebook.com/events/899098523576660/

16:30 Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí https://www.facebook.com/events/104759726915094/

Večer Ceny paměti národa
https://www.facebook.com/pages/Ceny-paměti-národa/

Vše pod záštitou Festivalu svobody 2017
https://www.facebook.com/events/1783043461949759/

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Za smrt lidí na Majdanu mohou jednotky Berkut

Proruští aktivisté tvrdí, že ukrajinské síly údajně páchaly na východě Ukrajiny v letech 2014-2022 nejrůznější…

4 hodiny ago

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

22 hodin ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

1 dnem ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

2 dny ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

3 dny ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google