Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Vláda nemůže za konec pivovaru v Pardubicích

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Na Facebooku se šíří informace o tom, že v roce 2023 končí výroba piva v Pardubickém pivovaru. Pivovar je znám značkou piva Pernštejn. To je bohužel pravdivá zpráva. Výroba tohoto piva se přesune do Ostravy a bude ho vyrábět Ostravar. Příspěvky jsou však sdílené s tím, že za to může současné vláda nebo dokonce Evropská unie.

To je však samozřejmě naprostý nesmysl. Pivovar se rozhodla zavřít společnost Staropramen, která pivovar koupila v roce 2019, tedy v době kdy v ČR vládla vláda Andreje Babiše. Bohužel v oboru pivovarnictví nejde nic o nového. Tímto podobným způsobem byla zavřena řada pivovarů s tím, že výroba se přesunula jinam. Ukončení výroby se nelíbí pardubické radnici. Bojí se především o areál pivovaru a spekuluje se, že za možným koncem výroby stojí právě hodnota areálu pivovaru ležící v historickém centru města.

„Je to ohromná škoda, myslím, že v posledních deseti letech se kvalita pardubického piva hodně zvedla. Nevím, co za tím je, ale mrzí mne to a překvapuje,“ uvedl primátor Pardubic Jan Nadrchal. Ten navíc vidí už další problém, který se může s koncem vaření piva pojit, a to je pivovarský areál v centru města. „Mám obavy, aby nám v centru města nevznikl další brownfield. Těch už tady máme dost a třeba na případě Prokopky je vidět, jak obtížně se jich dá zbavit,“ doplnil primátor.

Pivovar jako takový konec svádí na COVID-19 a drahé energie. „Ukončení výroby Pardubického pivovaru se postupně dotkne 46 zaměstnanců, zejména na výrobních pozicích, a dále administrativních pracovníků. Společnost Pivovary Staropramen pro ně připravila podpůrný program,“ uvedla Denisa Mylbachrová s tím, že za koncem pivovaru stojí hlavně ekonomická realita posledních let, která nebyla vůči značce Pernštejn přívětivá.

Svou roli podle ní sehrála pandemie covidu-19 i válka na Ukrajině. „Vše odstartovala pandemie spojená s restrikcemi vedoucími k významnému poklesu odbytu, v letošním roce pak v souvislosti s válkou na Ukrajině přispěl také výrazný růst cen vstupů, od surovin přes obaly až po energie. V důsledku nepříznivých událostí posledních let došlo k výraznému propadu prodejů nejen na tuzemském, ale i zahraničních trzích. Značná část exportu pardubických značek směřovala do Ruska,“ doplnila Mylbachrová.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Atentátník sympatizoval s proruským hnutím Slovenskí branci a Kotlebou

Pokus o atentát na slovenského premiéra Fica je zatím plný otazníků. Prokremelští aktivisté nejprve lhali,…

3 hodiny ago

Jindřich Rajchl vyhrožuje České televizi zrušením

Česká televize si dovolila zveřejnit průzkum volebního potencionálu od společnosti Kantar. To však neměla dělat.…

23 hodin ago

Šíří se fáma o úmrtí českých vojáků na Ukrajině

Na sociálních sítích se poslední dobou šíří fáma o údajném úmrtí sedmi českých vojáků na…

1 dnem ago

Kastoreum se používá v jídlech minimálně, jako náhražka se požívá vanilin

Na sociálních sítích se šíří příspěvek, který informuje o náhražce vanilky, maliny či jahody v jídlech.…

2 dny ago

Opět se šíří vylhaný citát Jiřího Stracha

Na Facebooku se opět začíná šířit vymyšlený citát z loňska. „Je neuvěřitelné, jak se Američanům ve…

2 dny ago

Přepisování historie? Falzifikát a pravda

Na sociálních sítích se šíří údajný citát mluvčí Bílého domu, že „USA a Ukrajina bojovaly…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google