Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Lidé

Jak Jiří Drahoš k zednářství přišel

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Protože se mezi katolíky začaly šířit pověsti, že Jiří Drahoš je svobodný zednář, byl dokonce i plzeňský biskup Tomáš Holub nucen tento blábol vyvracet. Tématem se na našem serveru zabýval Jan Cemper v článku Do boje s Jiřím Drahošem se pustili i konspirační teoretici z 12. ledna 2018.

Odkud ale tato spekulace vzala počátek?

Začněme od Adama. První porevoluční významnější konspirací, která za vším větřila zednářskou hrozbu, byla tzv. Analýza 17. listopadu od Miroslava Dolejšího, který kdekoho u nás označoval jako zednáře – samozřejmě hlavním byl Václav Havel.

V konfabulacích o zednářích a jejich vlivu pokračoval s výslovným navázáním na Dolejšího v roce 2011 známý nacionální socialista Adam Benjamin Bartoš na antisemitském webu Freeglobe, kde semlel dohromady všechno, včetně Plečnikova obelisku (také se tam dozvíme, že Karel Schwarzenberg a Jefim Fištejn mají blízko k židozednářům). Je třeba také připomenout, že to byl A. B. Bartoš, který před minulými prezidentskými volbami zásoboval Zemanův tým fabulacemi o Karlu Schwarzenbergovi.

Právě u Bartoše také najdeme vůbec první zmínku o Jiřím Drahošovi a údajném zednářství v souvislosti s Římským klubem. Stalo se tak v článku Nový světový řád a jeho čeští protagonisté (IV.) Římský klub po česku, který vyšel 7. dubna 2011 opět na Freeglobe. Bartoš Drahoše dále jmenuje v aktualizovaném „seznamu pravdoláskařů“ ze září 2012. Mimochodem, blogerský příspěvek ze 4. 12. 2010 nazvaný Věční petenti ve službách pana Vaňka, jehož byl prvotní „seznam pravdoláskařů“ součástí, tehdy Václav Klaus označil za geniální (později Bartoš začal sestavovat i seznamy Židů, které se do značné míry kryjí s jeho předchozími seznamy).

Jiří Drahoš oznámil kandidaturu 28. 3. 2017. První konfabulace o něm a o zednářích se objevila hned druhý den v diskusi pod článkem na serveru Týden.cz. Celý text zní doslovně (včetně chyb) takto:

Tak nám pro boj o prezidentování v ČR nasadili kucí mainsteramoví Jiřího Drahoše. Chemického vědce a co čert nechtěl: Donedávna úřadujícího předsedy české asociace Římského klubu /CoR/……. a co to je ten Římský klub? Zednářské společenství, ovládané západní „Černou šlechtou“ a přebohatými 13 iluminátskými rodinami z USA jak uvádí Michael Morris v knize „Co nesmíte vědět“ díl 1. Je zajímavé, že ve stejné partě, ale v Německu byl zakládajícím členem i Petr Robejšek, o kterém se také uvažovalo jako o kandidátovi na prezidenta. V Rakousku si tam zednáře posadili na trůn, v Německu Makrela je v Atlantik-Brucke kde se to zednáří jen hemží a její hvězda vylétla vzhůru po návštěvě „mocných“ v Bilderbergu v r.2006, takový Hollande je rovněž v jedné přední fr. zednářské lóži, nakonec nyní je má vítat na jednom starém fr. zámku, kde má být velké srocení těchto tajnůstkářů. No a nedávno v Holandsku vyhrál ten správný a správná vítačská multikulti strana. Že by Rutte nebyl u nich v houfu? Tak proti tomu bych nevsadil ani floka! Oni to mají kucí pod kontrolou a mají své připravené kádry na cokoliv. Takže Jiříku Drahoši, jdeme do toho, média budou na tvojí straně, to bude nářez! 

Už tady najdeme i multikulti vítačství, zednáře, Bilderberg, ilumináty, Merkelovou vlastně (až na pedofilii a StB) protidrahošovskou agendu Zemanových příznivců v kostce. Pro přehlednost budu v následujícím výčtu významnějších dalších výskytů této konfabulace a jejích variant uvádět pro tento text označení 1. verze.

Dalším zdrojem pomluv o údajném zednářství Jiřího Drahoše je tzv. Byzantský katolický patriarchát, odiózní spolek exkomunikovaných českých katolických kněží, kteří se zdržují v Rusku. Ti 14. 1. 2017 zveřejnili tzv. otevřený dopis Jiřímu Drahošovi. Odtud jej pak kopírují další tzv. alternativní média, jako Parlamentní listy. Bližší informace lze najít v článku Jakuba Mikela „Bývalý kněz olomoucké arcidiecéze šíří z Ukrajiny konspirace o prezidentském kandidátovi Drahošovi“ na investigativním webu Hlídací pes.

Je jistě oprávněná otázka, proč tolik rozebírat údajné zednářství Jiřího Drahoše, když svobodným zednářem byl například i Wolfgang Amadeus Mozart. Na zednářství samozřejmě nic špatného není, ale v římskokatolické církvi je členství v lóži považováno na neslučitelné s členstvím v náboženské obci, což může být pro věřící voliče odrazující.

Některé osoby u nás, které samy sebe označují za jediné pravé katolíky, navíc spojují zednářství se všemi možnými negativy. V pozadí se tak skrývá myšlenková linie zednáři – ilumináti – sionisté – Židé – sluhové Antikrista, poslední dobou nesmí chybět ani Soros. Takové články najdeme například na antisemitských webech Institut sv. Josefa či Protiproud v textech Radomíra Malého nebo Petra Hájka. Posledně jmenovaný ve své knize Smrt v sametu (podle Václava Klause „skvěle napsáno“) označil Václava Havla za zednáře a Satanova služebníka a samozřejmě také varoval před nebezpečností Římského klubu.

Označení zednář se tak používá jako nadávka, jako to už učinil Václavem Klausem obdivovaný Ladislav Bátora, když koncem roku 2011 nařkl Karla Schwarzenberga na svém facebookovém profilu takto: „Na panu knížeti se již začíná projevovat stařecká senilita. Jeho zednářské, pravdoláskařské a oportunistické tendence jsou pro naši zemi cestou do pekel. Kdyby se již radši odebral odpočívat na svůj zámek a vzal si s sebou jako lokaje pana Kalouska, udělal by občanům této země velikou laskavost.“

Stejně tak na demonstraci tzv. Aliance národních sil proti „vlastizrádné činnosti ČT“ zaznělo, že Česká televize je ovládána zednáři a ilumináty.

Napsal: Miloš Kadlec

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

13 hodin ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

1 dnem ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

2 dny ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

2 dny ago

Za co všechno může být souzen Pavel Zítko?

Asi všichni zaznamenali zprávu, že dezinformátora Pavla Zítka hledá policie. Podle dostupných informací o zadržení…

3 dny ago

Polský generál Adam Marczak byl prý zabit na Ukrajině. Nic takového se nastalo

I v českém prostředí je šířena zpráva, že Rusko zabilo několik vysoce postavených důstojníků NATO na…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google