Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Hoax

HOAX: Dominik Feri – to je již hodně silné kafe; údajná výstavba domů v Lukavci u Hořic a prodej Lázni Bělehrad Arabům

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Především emaily, ale i na dezinformačních webech, najdeme štvavý text, pomlouvající poslance Dominika Feriho.

Text hoaxu (zveřejňujeme tak, jak je rozesílán):

„Dominik Feri – to je již hodně silné kafe, silná muslimská komunita si ho zvolila za starostu a tímto zatnutím drápků už je tady máme, začínají se zabydlovat a prvé město je na odpis ! Dobře nakročeno má malá vesnička, středisková Lukavec u Hořic v Podkrkonoší, kam má na pozvání Dominik Feri zavítat a poklepat na základní kámen budoucích rodinných domů z Arabské komunity. Zakrátko zde vyroste na již koupených parcelách občanů z Dubaje a Arabských Emirátů šest nových rodinných domů.  A jistě přibudou i další. Místa je tu dost a za prachy se dá prodat i vlastní máma.  Dominik Feri je poloviční Etiopan …, (matka Češka cikánka a otec Etiopan) stal se radním v muslimském českém městě, tedy v Teplicích, je hlasitým vítačem milých muslimských přistěhovalců, považuje se za nejchytřejšího a chtěl by nám diktovat, co smíme a co nesmíme. Vždyť ho do své strany dosadil sám největší z největších šmejdů Míra Kalousků a navíc na to Feri má zkušenosti a věk. Je mu sice 21 let. Ale hlavně ta hlava, ta velká hlava. Tam asi bude rozumu!“

(Konec citace)

Celý text je souborem plný pomluv a nesmyslů. Tak v prvé řadě. Dominik Feri nikdy nebyl starostou. Dominik Feri se stal zastupitelem (následně radním) za TOP 09 v Teplicích na základě vykřížkování lidí. Získal 1147 hlasů. Vzhledem k tomu, že místní arabská komunita čítá přibližně 300 lidí (není známo, kolik z nich má volební právo a kolik z nich volilo), tvrzení, že si ho zvolila arabská komunita je nesmysl. Mimochodem. Teplice mají zhruba 50 000 obyvatel.

Jeho matka pochází z východních Čech, nic o jejím údajném romském původu není známo.

Text dále naráží na situaci v obci Lukavec u Hořic. Obec leží v sousedství Lázní Bělohrad. Protože lázně vlastní společnost, v níž mají podíl občané Bahrajnu, tito provozovatelé si zde postavili i několik domů. Žádná arabská komunita zde neroste. Lázně Bělohrad jsou ve vlastnictví Lázně Bělohrad, a.s. od roku 2007. Podle starosty zde nedochází k žádným problémům.

Zveřejňujeme jeho vyjádření:

„Dobrý den,

podobnou mailovou zprávu jsem dostal už několikrát z různých zdrojů a vím, že se šíří internetem. Skutečnost je taková, že bělohradské lázně (Lázně Bělohrad, a.s.) asi v roce 2007 začaly připravovat stavbu nového lázeňského resortu Tree of Life. Při zvyšování základního kapitálu Lázně Bělohrad a.s. koupila akcie této společnosti společnost, v níž mají podíl občané Bahrajnu, kteří tak získali v lázních podíl. Díky tomu se v Lázních Bělohradě postavil jeden z nejmodernějších lázeňských komplexů v republice.

V poslední době lázně nebyly na prodej, jak uvádíte, ke změně majitelů lázní také nedošlo a lázně nebyly prodány. Prodej zámku ze strany města českému investorovi nemá s lázněmi a jejich majiteli nic společného.

Od roku 2009, kdy byl nový lázeňský resort Tree of Life uveden do provozu, do něho jezdí i klienti z arabských zemí. V letošním roce (v létě) byl jejich počet vyšší než v letech minulých, bylo zde i poměrně dost žen, které se pohybovaly po městě a jeho okolí v burkách. Nezaznamenal jsem ale žádný problém mezi arabskými klienty lázní a občany města. Pavel Šubr – starosta.“

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

13 hodin ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

24 hodin ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

2 dny ago

Za co všechno může být souzen Pavel Zítko?

Asi všichni zaznamenali zprávu, že dezinformátora Pavla Zítka hledá policie. Podle dostupných informací o zadržení…

2 dny ago

Polský generál Adam Marczak byl prý zabit na Ukrajině. Nic takového se nastalo

I v českém prostředí je šířena zpráva, že Rusko zabilo několik vysoce postavených důstojníků NATO na…

3 dny ago

Nechutná hra na city. Děti vraždí především Rusko

Například Trikolora (ale i další) šíří grafiku, na které je malý chlapeček s nápisem „Zabila…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google