Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

Do Rady ČTK kandiduje i antisemita Michal Semín

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Do Rady České tiskové kanceláře navrhly poslanecké kluby zastupitele Prahy 3 za ANO Davida Soukupa, bývalého předsedu rady Tomáše Mrázka, ředitele Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky Josefa Šlerku a činovníka spolku Akce D.O.S.T. Michala Semína.

Právě Semín je znám svým antisemitismem. „Kandidát hnutí ANO David Soukup letos neuspěl ve volbě člena Rady Českého rozhlasu. Mrázka navrhla stejně jako v minulosti ODS. Šlerka, kterého porazila v dubnové volbě jednoho radního ČTK někdejší ministryně práce a sociálních věcí ČSSD Michaela Marksová, je společným kandidátem klubu Pirátů a KDU-ČSL. Semína nominovalo do volby hnutí SPD Tomia Okamury. Sněmovna bude vybírat členy rady za předsedu Miroslava Augustina (zvolen za ANO) a za Jakuba Heikenwäldera (zvolen za KDU-ČSL), jimž pětiletý mandát končí v červnu. Marksovou zvolila dolní komora za Vladimíra Cisára (zvolen za ČSSD),“ píše ve zprávě ČTK.

Michal Semín je český komentátor, překladatel, spisovatel a průkopník domácího vyučování dětí. Je bývalý ředitel Občanského institutu a současný ředitel Institutu svatého Josefa. Je místopředsedou Akce D.O.S.T. Vyslovuje se proti společným modlitbám s jinověrci, například muslimy nebo hinduisty, a proti ekumenismu vůbec.

Dále citujeme Miloše Kadlece pro deník Forum 24:

Semín je katolickým tradicionalistou a také předsedou Institutu svatého Josefa, který vydává konspiracistické texty. Pravidelně publikuje na Hájkově antisemitském serveru Protiproud, kam píše i známý ultrakatolík a antisemita Radomír Malý (ten je ostatně členem čestné rady Institutu svatého Josefa). Do Protiproudu dříve přispíval i Petr Bahník.

To vše by na obvinění Michala Semína z antisemitismu bylo relativně málo. Podívejme se tedy, co píše sám pan Semín a co vychází na webu D.O.S.T.:

  • Například v roce 2010 v polemice s Benjaminem Kurasem o vztahu Židů a křesťanů na serveru Virtually použil jako argument pro údajnou agresivitu Židů vůči křesťanům vymyšlené citáty z Talmudu, jejichž zdrojem jsou jednoznačně antisemitské publikace.
  • V článku „Americké elity připravily útok 11. září 2001 z 29. září 2016“ Semín uvedl: „George Bushe bych z přímého podílu na zosnování útoků z 11. 9. 2001 nepodezíral. Nikoli snad pro to, že by na to neměl žaludek, on na to neměl hlavu. U lidí, jako byli Wolfowitz, Perl či Rumsfeld, si to však již představit dokážu.“
  • V článku na stránce D.O.S.T. z 11. prosince 2017 Semín „Bolševická revoluce v Rusku byla první barevnou revolucí 20. století“ Semín tvrdí: „Bolševická revoluce v Rusku byla první barevnou revolucí 20. století“ z 11. prosince 2017. Semín přímo tvrdí, že puč v roce 1917 zosnovali američtí židovští velkokapitalisté a že jména revolučních vůdců „neznějí příliš slovansky“.
  • Jindřich Koudelka v článku „Most přes řeku Kwai aneb kdo otevírá v Evropě brány nepříteli?“ (web D.O.S.T. 6. března 2018) v naprostém souladu se současnou ruskou imperiální propagandou píše: „[…]bosporské úžiny, zakomponované do geostrategických plánů o „zatlačování“ Ruska, téměř to vrcholného díla anglické high stratégy, jdoucí ruku v ruce se zednářskými i nacistickými plány; vždyť i na zednářských mapách z 19. století je na místě Ruska nápis DESERT! Pozoruhodné, jak se anglické, zednářské (iluminátské) a nacistické plány stýkají v jednom bodě. Tím je Rusko!“

Dne 5. května 2015 Akce D.O.S.T. uspořádala „Svatojiřský  pochod za národní suverenitu“. Na závěr akce se na Hradčanském náměstí konalo shromáždění moderované Michalem Semínem. K účastníkům podle údajů organizátorů promluvili Tomio Okamura, Petr Hájek, Petr Hampl, předseda občanského sdružení MONOS a člen předsednictva Národní demokracie (a antisemita) David Hibsch, který přečetl zdravici předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše, údajný odborník na Blízký Východ Petr Markvart a obdivovatel Protokolů sionských mudrců Jan Skácel.

Úvod zpracoval: Jan Cemper
Napsal: Miloš Kadlec, původně pro deník Forum 24

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Kolektiv autorů Manipulátoři.cz

Share
Published by
Kolektiv autorů Manipulátoři.cz

Recent Posts

Neexistuje důkaz, že dědeček Petra Fialy František Bärtl se podílel na „Akci T4“

Premiér Petr Fiala je trnem v oku mnoha lidem. Kromě toho, že se šíří výmysly…

13 hodin ago

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

18 hodin ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

2 dny ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

2 dny ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

3 dny ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google