Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: HoaxLidéPolitika

Další lež Václava Klause ml.: Prý se v Německu nemluví o Vánočních trzích, ve skutečnosti se konají i v přistěhovaleckých čtvrtích

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Václav Klaus mladší opět psal nesmysly. „Hodně měst v Německu i jinde už raději ani nehovoří o Vánočních trzích, čemukoli křesťanskému se vyhýbají obloukem. Jmenuje se to Winterfest (Oslava zimy) a podobně. Vše přesto připomíná válečnou zónu. V České republice to nesmíme připustit, navzdory naší 5. koloně, která nás tímto směrem vede. Jde o jedno z klíčových témat dneška,“ napsal na svém facebookovém profilu.

Samozřejmě je to hloupost. Deník.cz spočítal, že Vánočních trhů se koná v Německu 1200. Někde je nazývají Weihnachtsmarkt (tedy v překladu Vánoční trhy), jinde dokonce Christkindchenmarkt (v překladu zhruba Ježíškovy trhy).

Konají se i v čtvrtích, které jde považovat za multikulturní. V berlínské čtvrti Neukölln se budou konat hned minimálně dva (1, 2). Podobně i v hamburské čtvrti St. Pauli nebo ještě více multikulturní čtvrti Eidelstedt. Za velmi multikulturní jde považovat i celé město Pforzheim či čtvrť Neckarstadt v Mannheimu. Na nádherné vánoční trhy můžete zajet i kousek za hranice. Třeba ty v Annaberg-Buchholz stojí za to.  Naopak, pokud do vyhledávače zadáte název Winterfest, jako první vám vyskočí cosi v Kanadě.

Samozřejmě všude najdeme vánoční výzdobu.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

10 hodin ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

23 hodin ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

1 dnem ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

2 dny ago

Za co všechno může být souzen Pavel Zítko?

Asi všichni zaznamenali zprávu, že dezinformátora Pavla Zítka hledá policie. Podle dostupných informací o zadržení…

2 dny ago

Polský generál Adam Marczak byl prý zabit na Ukrajině. Nic takového se nastalo

I v českém prostředí je šířena zpráva, že Rusko zabilo několik vysoce postavených důstojníků NATO na…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google