Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Monitoring

Tommy Robinson nemůže působit na sociálních sítích a čeští vlastenci mluví o cenzuře

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Facebook a Instagram zrušily účty krajně pravicovému aktivistovi s pseudonymem Tommy Robinson z Velké Británie. Tento recidivista má dlouhý trestní rejstřík, kde figuruje například držení drog, ilegální vstup do USA a nebo finanční podvod. Známým se však stal až kvůli svému chování u dvou soudních procesů, ve kterých byli obviněni muslimové. V roce 2017 Robinson živě natáčel v soudní síni v Cantebury a svými dehonestujícími komentáři na adresu obžalovaných ohrožoval průběh procesu. Za toto jednání byl odsouzen k podmínečnému trestu tří měsíců vězení. Už o rok později se však zasáhl do procesu s organizovaným gangem z Huddersfieldu, který byl souzen za sexuální zneužívání a obchod s bílým masem. Robinson byl zadržen, protože živě přenášel na internet dění před soudní budovou v Leedsu, přestože to bylo zakázáno. Soudce jej za pohrdání soudem poslal na 13 měsíců vězení.
Ve složitém boji Robinsona proti těmto rozsudkům se několikrát odvolal a dosáhl nařízení o opakování soudu za jeho chování u procesu v Leedsu. Rozsudek z Canterbury změněn nebyl mimo jedné technické záležitosti, která se vztahuje k zacházení s odsouzeným.

Dne 26. 2. 2019 mu však dvě významné sociální sítě zrušily účty a to kvůli porušování pravidel, která se týkají podněcování nenávisti. Podle Facebooku Robinson sdílel příspěvky, které ‘dehumanizovaly muslimy a vyzývaly k násilí proti nim’. Na účtu měl Robinson asi milion fanoušků a používal je na organizování demonstrací.

Takové zprávy nenechaly chladnými české ‘vlastence’, kteří za tím vidí cenzuru.
Eva Hrindová z obskurního sdružení Naštvané Matky k tomu napsala:

Nemůže chybět zavádějící zmínka o cenzuře. Obě sociální sítě jsou soukromé společnosti a pokud někdo porušuje jejich pravidla, nemůže na nich fungovat. Dále se paní Hrindová točí v kruhu konspirace kolem BBC a vynechává, že Robinson svým chováním soud diskreditoval a nikoli mu pomáhal. Není problém v tom, že by Robinson kritizoval média, on podněcoval nenávist proti muslimům a za to mu byl trvale zrušen účet.

Podobně smutní pan Martin Konvička:

Jeho reakce je velmi podobná jako u paní Hrindové. Ignorování podstaty věci a vytváření nesouvisejícího balastu a dojmů.

Další podobné komentář jsou od Eva Ave Shuvani a nebo Martin Gust. Příspěvky mají i stovky sdílení a zpráva je stará teprve několik hodin.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Lubomír Tomeček

Recent Posts

Ne, ani tisíckrát opakované sdílení smyšleného citátu Trumpa z něj neudělá skutečný citát

Na Facebooku se momentálně opět šíří údajný citát, ve kterém Trump vyzdvihuje sílu Ruska. Například…

34 minutami ago

Manipulace Davida Martinka ohledně smlouvy DCA

David Martinek je režisér a producent, nezávislý komentátor a publicista. Natáčí předně televizní dokumenty, publicistiku,…

1 dnem ago

Česká pošta mění uniformy, prokremelští aktivisté to okamžitě spojují s Ukrajinou

Zdá se, že ukrajinizací Česka trpěli už komunisté. I za komunismu totiž pošta, která nesla…

2 dny ago

Ukrajinští neonacisté Rédové vadí, slovenští ne

Petra Rédová je jednou z aktivistek, které rády poukazují na údajný neonacismus na Ukrajině. Nedávno…

2 dny ago

Opět se šíří lež, že bude rušen svátek 8. května

Jakýsi pamflet z e-mailu je pro některé dostatečným důkazem, že vláda se údajně rozhodla zrušit…

3 dny ago

Za co všechno může být souzen Pavel Zítko?

Asi všichni zaznamenali zprávu, že dezinformátora Pavla Zítka hledá policie. Podle dostupných informací o zadržení…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google