Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Categories: Politika

Hamplová se ptala ředitele ČT na demonstraci. Ale špatného

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google

Advokátka a senátorka Jana Zwyrtek Hamplová vystoupila na protivládní demonstraci na Václavském náměstí. Vadila ji údajná cenzura České televize a to, že Česká televize natáčela i shromáždění Illumicati na Staroměstském náměstí, kterého se účastnili asi 4 lidé. Aktivistický spolek totiž protiakci nakonec přesunul přímo na Václavské náměstí. Je však dohledatelné, že akce na Staroměstském náměstí měla začít o dvě hodiny dříve a tak štáb České televize mohl stihnout pokrýt obě akce.

Senátorka Zwyrtek Hamplová slíbila svým podporovatelům, že si bude u České televize stěžovat. A také tak učinila. V pondělí 18. září poslala generálnímu řediteli ČT dopis, kde mu položila několik otázek. „Dovoluji si požádat o sdělení, kteří reportéři ČT a v jakém počtu byli přítomni na Václavském náměstí a kteří na Staroměstském náměstí,“ ptala se senátorka. Hamplové se také nelíbilo, že při demonstracích Milionu chvilek pro demokracii, které se konaly také na Václavském náměstí, média hovořila až o 120 tisících zúčastněných. Tehdy však média zveřejnila odhad Milionu chvilek pro demokracii a odhad médií byl „desetitisíce“, zároveň tehdy bylo náměstí mnohem hustěji zaplněné a lidé stáli i v přilehlých ulicích.

Buď jak buď, Jana Zwyrtek Hamplová dopis zaslala špatnému řediteli. Dopis adresovala Janu Součkovi. Ten se ovšem funkce ujme až 1. října, nyní je stále generálním ředitelem Petr Dvořák. „Reagovat nebudu, nejsem generálním ředitelem a text dopisu neznám,“ uvedl pro PrahaIN.cz Jan Souček.

Za tuto reklamu odpovídá společnost Google
Jan Cemper

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.

Recent Posts

Šíří se fáma o úmrtí českých vojáků na Ukrajině

Na sociálních sítích se poslední dobou šíří fáma o údajném úmrtí sedmi českých vojáků na…

41 minutami ago

Kastoreum se používá v jídlech minimálně, jako náhražka se požívá vanilin

Na sociálních sítích se šíří příspěvek, který informuje o náhražce vanilky, maliny či jahody v jídlech.…

18 hodin ago

Opět se šíří vylhaný citát Jiřího Stracha

Na Facebooku se opět začíná šířit vymyšlený citát z loňska. „Je neuvěřitelné, jak se Američanům ve…

1 dnem ago

Přepisování historie? Falzifikát a pravda

Na sociálních sítích se šíří údajný citát mluvčí Bílého domu, že „USA a Ukrajina bojovaly…

2 dny ago

Česko patří mezi země nejvíce napadané ruskými hybridními aktivitami

Podle prohlášení NATO Česká republika patří mezi 7 zemí, kde jdou nejlépe zpozorovat ruské hybridní…

3 dny ago

Ukrajinská „vlajka“ na Národním muzeu stále je

Je neuvěřitelné, ale prokremelským aktivistům leží stále v žaludku, že na Národním muzeu je vyvěšen ukrajinský…

3 dny ago
Za tuto reklamu odpovídá společnost Google